Quantcast

Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη: Εκκενώστε τα κτίρια που έχουν καταληφθεί εντός 15 ημερών!

Προθεσμία 15 ημερών σε όσους έχουν καταλάβει παρανόμως κτίρια να τα εκκενώσουν, δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται:

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Χρυσοχοΐδης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε»

Με ανακοίνωση απάντησε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί «ακραίας καταστολής».

Οκ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ξεχαστούν τα έργα της διακυβέρνησής του, κάνοντας θόρυβο και χαρακτηρίζει ακραία, σκοτεινή και ανυπόφορη σε θέματα ασφάλειας την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, τονίζει ότι ακραία καταστολή αποτελεί «οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες».

Τέλος, παραθέτει τις τελευταίες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας και διερωτάται τι είναι αυτό που δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι «η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε».

Να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του να καταλύσει κάθε έννοια κράτους δικαίου», επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αναβιώνει πρακτικές ακραίας καταστολής που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές».