Quantcast

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου στο Ground Zero - Τι είπε στον realfm 97,8 o Γ. Οικονόμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί τελικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ground Zerο. Την είδηση επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα τον ξεναγήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Η συνάντηση πάντως γίνεται στη σκιά των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν, κυρίως από την πλευρά της Κύπρου, αλλά και της ελληνικής και κυπριακής ομογένειας. Ο λόγος ήταν η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου” πλάι στον Ερντογάν και τον Τατάρ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ.Ελπιδοφόρος είχε ενημερωθεί σχετικά από το υπουργείο Εξωτερικών για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η παρουσία του εκεί και του είχαν εισηγηθεί να αποφύγει να παραστεί στα εγκαίνια.

Ο Κύπριος πρόεδρος κ. Αναστασιάδης επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη 11 π.μ στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τον κ.Ελπιδοφόρο αλλά επικαλέστηκε το “βεβαρημένο του πρόγραμμα” για να αποφύγει το ραντεβού καθώς η Λευκωσία εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη από την παρουσία του κ.Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση στην οποία μάλιστα είχε και κοινή φωτογράφηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Για την απόφαση του Κύπριου προέδρου συνετέλεσε και η αντίδραση κυπριακών ομογενειακών οργανώσεων που τις επόμενες ώρες προσανατολίζονται να βγάλουν ακόμη και καταδικαστικές ανακοινώσεις για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου” που δεσπόζει απέναντι από την έδρα του ΟΗΕ.