Quantcast

Θεοδωράκης στον realfm: Όταν ένας πρωθυπουργός λέει προεκλογικά ότι θα κάνω 10.000 προσλήψεις, σημαίνει περισσότεροι φόροι

"Προφανώς είναι μια οικονομική συμφωνία, δεν έχει σχέση με τα ουσιαστικά θέματα που μας έχουν απασχολήσει, που έχουμε συζητήσει, που έχουμε διαφωνήσει" δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

"Είναι μόνο μία οικονομική συμφωνία που θέλει να δημιουργήσει ευχάριστους τίτλους και στις δύο πλευρές. Δηλαδή ο κ. Τσίπρας να πει στους προοδευτικούς, λέγοντας ψέματα προφανώς, να έγω χωρίζω την Εκκλησία από το κράτος και ο Αρχιεπίσκοπος ότι εξασφαλίζω επιτέλους ότι αυτή η περιουσία που έχουμε, δεν θα πηγαίνουμε κάθε τόσο στα δικαστήρια και θα την εκμεταλλευτούμε μισά - μισά με το κράτος" συμπλήρωσε.

"Είναι λίγο ασεβές αλλά θα το πω, μαλώνει το ζευγάρι, χωρίζει την περιουσία αλλά δεν λέει τίποτα για την ανατροφή των παιδιών. Κάπως έτσι είναι" υπογράμμισε.

"Αυτή η κουβέντα για τις καινούργιες χιλιάδες προσλήψεις, όταν ένας πρωθυπουργός λέει 10.000 προσλήψεις ο πολίτης πρέπει αμέσως να το μεταφράζει περισσότεροι φόροι σε αυτό που κάνω. Για να βρεθούν λεφτά, επειδή δεν τα γλιτώσαμε τα δίνουμε στην Εκκλησία, για τις 10.000 προσλήψεις κάποιοι θα το πληρώσουν, αυτοί που σήμερα υποφέρουν από τη μεγάλη φορολογία που θα γίνει μεγαλύτερη. Να είμαστε επιφυλακτικοί όταν ένας πρωθυπουργός λέει και μάλιστα σε προεκλογικό χρόνο θα κάνω 10.000 προσλήψεις, είναι περισσότεροι φόροι" τόνισε.

"Αυτόνομη πορεία στις εκλογές. Το Ποτάμι είναι χρήσιμο" ανέφερε.

"Ο κ. Τσίπρας έχει τους δικούς του σχεδιασμούς. Ανάλογα που θα δει ότι είναι το συμφέρον του θα αποφασίσει να κάνει εκλογές είτε τον Μάρτιο είτε στα τέλη της περιόδου, όπως είπε χθες επίμονα. Η εκτίμηση μου είναι ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να τραβήξει τον χρόνο πίσω, να απομακρυνθεί από τα δυσάρεστα του 2018, άρα θα προσπαθήσει να τραβήξει τον χρόνο όσο πάει" σχολίασε.