Quantcast

Θεοδωρικάκος: Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της

Στις ρωσικές απειλές και «κατευθύνσεις», στα σχέδια της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, αλλά και στις πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός -ο οποίος σύσσωμος είναι ενάντια στην παράλογη, παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία είναι οι πράξεις και οι αποφάσεις της ηγεσίας της» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Είναι μια εισβολή που ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί καθημερινά να προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, ενώ και η ίδια η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ σχολίασε και την «επιθετικότητα» της Ρωσίας απέναντι στην Ελλάδα.

«Αυτή η επιθετικότητα στις εκφράσεις απέναντι στη χώρα μας, εκτιμώ ότι είναι προϊόν εκνευρισμού. Η Ρωσία φαινόταν να πίστευε ότι τα πάντα στην Ουκρανία θα τελείωναν σε δύο ημέρες και οι Ουκρανοί θα κρατούσαν διαφορετική στάση» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζει με πράξεις αλληλεγγύης τους Ουκρανούς, που δέχονται απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση σε βάρος της ανεξαρτησίας τους, ενώ σχολίασε και τις «κατευθύνσεις» της ρωσικής πρεσβείας για την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν ειδήσεις και σχόλια από όποιο τηλεοπτικό σταθμό θέλουν».

«Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν μπει στη χώρα 4.400 Ουκρανοί πολίτες. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την ουκρανική πρεσβεία και το προξενείο στη Θεσσαλονίκη και διευκολύνουμε αυτούς τους ανθρώπους να μπαίνουν στη χώρα. Μέχρι στιγμής οι πολίτες που έρχονται βρίσκονται σε επαφή με συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος για τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία, υπενθυμίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι λαμβάνουν καθεστώς πρόσφυγα πολέμου με βάση απόφαση της ΕΕ και μπορούν να παραμείνουν για ένα χρόνο, απολαμβάνοντας τα δικαιώματα που έχουν οι πρόσφυγες πολέμου.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι η φιλοξενία μας, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη μας συνδυάζονται με την εφαρμογή απόλυτων μέτρων ασφαλείας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μπει στην Ελλάδα ο οποιοσδήποτε, χωρίς έλεγχο» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας πως «αυτό που άλλαξε τις τελευταίες ημέρες τον κόσμο είναι ότι τα κράτη οφείλουν να έχουν ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των συνόρων τους και την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας».

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει οργανώσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες, με το οποίο θα εντείνονται οι έλεγχοι στους μετανάστες. Όπου υπάρχουν παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να οδηγούνται στα προσωρινά κέντρα κράτησης» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των οποίων και η σύλληψη των δραστών της απαγωγής του επιχειρηματία στο Ντράφι, δηλώνοντας: «Πιστεύω ότι ήταν από τις σημαντικές επιτυχίες του τελευταίου διαστήματος. Νομίζω ότι αξίζει όλοι μας, και η πολιτεία και οι πολίτες, να δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στην Ελληνική Αστυνομία σε τέτοιες επιτυχίες».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη όλα τα άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ενώ συνελήφθη και ο δράστης της τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα. «Η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, το κράτος είναι εδώ για να την ενισχύει, προκειμένου να είναι εγγύηση για την πατρίδα και τους πολίτες» κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.