Quantcast

Θεοδωρικάκος: Καμιά νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τον Μεγάλο Περίπατο

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας έστειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος καλώντας, επί της ουσίας, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμμορφωθούν με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη εξήγησε πως «το ΣτΕ ακύρωσε την κοινή υπουργική απόφαση των 4 υπουργών για τον «Μεγάλο Περίπατο»  για λόγους που ανάγονται στην νομοθετική εξουσιοδότηση και όχι για λόγους που σχετίζονται με τη σκοπιμότητα του έργου» και υπογράμμισε: «εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση για νομοθετική  πρωτοβουλία που θα καλύπτεται η σχετική πλημμέλεια. Είναι απολύτως  σεβαστή η απόφαση ΣτΕ και ο Δήμος στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του θα πρέπει να κρίνει αν θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού  του προγράμματος - και σε ποιο βαθμό- τηρώντας όλους κανόνες δημόσιου λογιστικού».

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης είχε ζητήσει από τον κ.Θεοδωρικάκο να αποκαλύψει τις προθέσεις της Κυβέρνησης, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με εξίσου εμφατικό τόνο ο κ.Θεοδωρικάκος, υπενθύμισε την αυτοτέλεια των Δήμων αλλά και τις αρμοδιότητες της αποκεντρωμένης διοίκησης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στο έργο τους.