Quantcast

Θεοδωρικάκος: Συναντήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Κομοτηνή

Θέματα ασφαλείας και προστασίας των συνόρων και τοπικής εγκληματικότητας συζητήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη με αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σημαντική μείωση της εγκληματικότητας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος, Πασχάλης Συριτούδης και οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε, στη Μητρόπολη, με τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο οποίος του ευχήθηκε ενίσχυση στην εκτέλεση των υψηλών καθηκόντων του.

Μίλησαν επίσης, για την νεοσύστατη Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), την ανάγκη καθηγητές, φοιτητές και πανεπιστημιακό προσωπικό να νιώθουν ασφαλείς. Ιδιαίτερη αναφορά δόθηκε και σε θέματα που αφορούν προοπτικές της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια, ο υπουργός συναντήθηκε με τον τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τον δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, και στελέχη της ΔΕΕΠ.