Quantcast

Θεοχάρης για τον τουρισμό: Η ασφάλεια είναι το «μεγάλο στοίχημα»

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης που βρίσκεται στην Κω μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, για τα μηνύματα που έχει η κυβέρνηση για τη νέα τουριστική σεζόν που ξεκινά ουσιαστικά από την 1η Ιουλίου.

«Αυτή η σεζόν δεν μπορεί να συγκριθεί με τις προηγούμενες. Το ζήτημά μας είναι να διατηρήσουμε τον έλεγχο ώστε να υποδεχθούμε και τον τελευταίο ταξιδιώτη που θέλει να μας τιμήσει με την παρουσία του και να έρθει στη χώρα μας. Αυτό κάνουμε συντεταγμένα με μια προσπάθεια που ήταν πολύ εντατική το προηγούμενο διάστημα ώστε να είμαστε σε θέση και να υποδεχθούμε τους γιατρούς στην Κω αλλά και από την Τετάρτη σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που φθάσαμε ως εδώ και πολύ αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και πέρα" σημείωσε.

Και πρόσθεσε: "Σε κάθε περίπτωση έχει γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Έχουμε μιλήσει για τους τέσσερις πυλώνες της υγειονομικής θωράκισης και την προσεκτική επιλογή χωρών και τους ελέγχους στις πύλες εισόδου και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε όλες τις επιχειρήσεις και το επιχειρησιακό σχέδιο με την ενίσχυση των τουριστικών προορισμών σε ανθρώπους της υγείας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση. Είμαι αισιόδοξος γιατί μας λένε ότι αυτό που έχουμε κάνει είναι αρκετό. Δεν εφησυχάζουμε, δεν σταματάμε, τώρα ξεκινάμε".

Υπογράμμισε παράλληλα ότι: "Το ζητούμενο είναι η ασφάλεια, γιατί αυτό που χτίζουμε φέτος είναι το γεγονός ότι η χώρα μας διατηρεί την ηγετική της θέση στην αντιμετώπιση της νόσου και κατά την έναρξη και κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης των περιορισμών και τώρα με το άνοιγμα των συνόρων. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό και αυτή θα είναι η δύναμη και η δυναμική του και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια".

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: