Quantcast

Θεσσαλονίκη: Η ΠΕΔΚΜ αποχαιρετά με θλίψη και βαθύ σεβασμό την Φώφη Γεννηματά

Τη Φώφη Γεννηματά αποχαιρετά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) με δήλωση του Προέδρου της, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. 

 Ο ίδιος τη χαρακτηρίζει «σημαντική πολιτική προσωπικότητα» και τονίζει ότι πρόκειται για «έναν άνθρωπο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, παρότι έδωσε τιτάνιο αγώνα για να την κερδίσει». Παράλληλα αναφέρει ότι «η είδηση του θανάτου της γυναίκας που έδωσε πολυετή μάχη με τον καρκίνο με αξιοπρέπεια και γενναιότητα, μιλώντας ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας της, συγκλόνισε την Ελλάδα, τον πολιτικό κόσμο και την αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος».

Μιλά ακόμη για τους ρόλους της ως πολιτικός, γυναίκα, σύζυγος και μητέρα και υπογραμμίζει ότι «αφήνει πίσω της σημαντικό αποτύπωμα ήθους και αγωνιστικότητας». «Ο πολιτικός κόσμος είναι αναμφίβολα φτωχότερος, όπως και η δημόσια ζωή της χώρας» προσθέτει.

Στο ίδιο πνεύμα, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του κόμματός της.