Quantcast

Θεσσαλονίκη: Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές ζητάει το ΚΚΕ

Την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στη διάρκεια της σημερινής επέμβασης της αστυνομίας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ζητάει το ΚΚΕ, το οποίο καταλογίζει ευθύνες στην πρυτανεία του Αριστοτελείου για την είσοδο αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του Πανεπιστημίου.

«Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματά του. Σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από κάλεσμα της πρυτανείας εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ για να διαλύσουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που ζητούσαν το άνοιγμα των σχολών και την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως επίσης και τη μη εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές φοιτητών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πρυτανείας του ΑΠΘ. Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν πολύ γρήγορα. Ο πραγματικός στόχος του νέου νόμου δεν είναι η “εγκληματικότητα” μέσα στα πανεπιστήμια αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στην πολιτική τους», επισημαίνει.