Quantcast

Τηλεδιάσκεψη Σπίρτζη με αυτοδιοικητικούς για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης η προαναγγελθείσα τηλεδιάσκεψη για την συζήτηση των 70+1 προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του τομεάρχη Εσωτερικών, Χρήστου Σπίρτζη, του προέδρου της ΚΕΔΕ, δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, του γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη και τους επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, τον γενικό διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη και το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης, Νικόλαο Σακούτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά καλό και παραγωγικό κλίμα, ενώ δόθηκε έμφαση τόσο στα άμεσα όσο και στα χρόνια προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συζητήθηκαν εκτενώς οι 70+1 προτάσεις που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας και οι οποίες αφορούν πρόσθετες ενέργειες στην λειτουργία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στην προστασία του προσωπικού και των εργαζομένων, στη στήριξη των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των θέσεων εργασίας και στην πρόβλεψη άμεσων ενεργειών για στήριξη και διεύρυνση των κοινωνικών πολιτικών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για επέκταση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και στην άμεση επίλυση της μη καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εδώ και μήνες. Παράλληλα και με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, οι συμμετέχοντες στη συζήτηση συμφώνησαν ότι πρέπει να προβλεφθούν δράσεις υπέρ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την διεύρυνση του δώρου Πάσχα, την απόδοση έκτακτου επιδόματος και την παροχή του αναγκαίου υγειονομικού υλικού προστασίας στους εργαζόμενους αυτούς αλλά και τις απαλλαγές και τις διευκολύνσεις των Δήμων προς τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες».