Quantcast

Την ακύρωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κουβέιτ ζητά η Ελληνική Λύση

Την άμεση απόσυρση του μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης της ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του κράτους του Κουβέιτ στον τομέα της βιομηχανικής συνεργασίας, ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής που κοινοποιείται και στους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην επιστολή του ο κ. Βελόπουλος αναφέρει ότι «υπάρχει έντονη οικονομική δραστηριότητα ανάμεσα στο Κουβέιτ και στην Τουρκία» και ότι το 2018, το εμπορικό ισοζύγιο των δυο χωρών έφθασε στα 678 εκατ. δολάρια.

«Καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι να μην εφησυχάζουμε, μέχρι να απομονωθεί εντελώς κάθε μορφή ρατσισμού και σεξισμού», τονίζει η Κουμουνδούρου εν όψει της αυριανής έναρξης της δίκης των κατηγορούμενων για το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου ενώ «οι κουβετιανές επενδύσεις στην Τουρκία ανέρχονται σε 1,7 δισ. δολάρια».

«Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι ουδόλως εξυπηρετεί το εθνικό μας συμφέρον να φέρουμε προς κύρωση ένα μνημόνιο συνεργασίας με μια σύμμαχο της Τουρκίας και βέβαια είναι ανεδαφικό το να πιστεύουμε ότι το Κουβέιτ θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας μας. Δεδομένων των εξελίξεων στο Αιγαίο και των προκλητικών πρακτικών που ακολουθεί η Τουρκία απέναντι στη χώρα μας συνιστά αυτονόητη εθνική μας υποχρέωση να μην συνεργαζόμαστε με συμμάχους και φίλους της εχθρικής προς εμάς Τουρκίας και εχθρικούς προς φιλικά προς εμάς κράτη», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βελόπουλος.