Την Ελλάδα επισκέπτεται από αύριο ως το Σάββατο ο Μ. Σχοινάς για σειρά εκδηλώσεων και επαφών

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, θα επισκεφτεί την Ελλάδα από 22 ως 24 Ιουλίου, προκειμένου να μετάσχει σε σειρά εκδηλώσεων και επαφών.

Αύριο πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο κ. Σχοινάς θα έχει διμερή συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Δρα Χανς Κλούγκε και θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στο «Διεθνές συνέδριο για τις συνέπειες της COVID-19 στην ψυχική υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας» το οποίο διοργανώνει ο ΠΟΥ σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση - παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

To απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο αντιπρόεδρος θα απευθύνει χαιρετισμό στη γενική συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας η οποία πραγματοποιείται στα Χανιά με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου μετά την πανδημία».

Το Σάββατο 24 Ιουλίου, ο κ. Σχοινάς θα παρευρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της τεσσαρακοστής έβδομης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, προσκεκλημένος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.