Quantcast

Την Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε στο νοσοκομείο o Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετέβη το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισκεφθεί την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. 

O Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της Φ. Γεννηματά η οποία εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας σε συνέχεια προβλημάτων υγείας που παρουσίασε.

Xθες ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει την εξής ανάρτηση για τη Φώφη Γεννηματά:

«Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή». 

Σύσσωμος όλος ο πολιτικός κόσμος βρίσκεται στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά μετά την είδηση για την επιδείνωση της υγείας της. Όπως ανακοίνωσε η ίδια, υποχρεώνεται να μην συμμετάσχει ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου.

Έτσι, οι υποψήφιοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Φώφη Γεννηματά που παραμένει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Αναβάλλω την αποψινή ανοικτή προεκλογική ομιλία μου στο Μαρούσι. Αναβάλλω την αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Caravel. Ακυρώνω όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχω κλείσει. Γιατί δεν μου πάει η καρδιά. Φώφη, περαστικά και γρήγορα σιδερένια» έγραψε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνυποψήφιος με τη Φώφη Γεννηματά για την ηγεσία του κόμματος, μόλις πληροφορήθηκε την επιδείνωση της υγείας της δήλωσε ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Την ίδια ώρα, η είδηση της απόφασής της να μην συνεχίσει στην εκλογική εσωκομματική κούρσα του ΚΙΝΑΛ, λόγω της επιβάρυνσης της υγείας της, έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στην πολιτική σκηνή της χώρας. 

Σύμφωνα μάλιστα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η τωρινή της κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου. «Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Αισιόδοξη ότι θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη 

Νωρίτερα χθες η κ. Γεννηματά με ανάρτησή της στο Facebook έκανε λόγο για μια «ξαφνική αδιαθεσία της τελευταίας στιγμής», ωστόσο η ίδια φαίνεται πως επικοινώνησε με τους στενούς της συνεργάτες και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της

Σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».  

«Παγώνει» η κούρσα της διαδοχής

Η αιφνίδια εξέλιξη που αφορά στην υγεία της Φώφης Γεννηματά «παγώνει» ουσιαστικά κάθε διαδικασία που αφορά την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος του ΚΙΝΑΛ, τουλάχιστον για τα επόμενα 24ωρα.

Επομένως, οι τρεις εναπομείναντες διεκδικητές της προεδρίας, δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης αναστέλλουν κάθε προεκλογικού χαρακτήρα δραστηριότητα.

Η συγκλονιστική της εξομολόγηση 

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου. Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό», είχε πει σε συνέντευξή της το 2020 στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» του Alpha, η Φώφη Γεννηματά. 

«Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Δείτε το βίντεο: 

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στο πλευρό της 

Σύντροφοι αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι με μηνύματά τους εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ενώ δηλώνουν σίγουροι ότι και αυτή τη φορά θα βγει νικήτρια. 

Α. Τσίπρας: H Φώφη Γεννηματά θα κερδίσει και αυτή τη μάχη

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης o Aλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει». 

Θεοδωρικάκος: Έχει αποδείξει και άλλες φορές ότι ξέρει να δίνει μάχες και να νικά!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε στο δικό του μήνυμα μέσω Facebook: «Από καρδιάς θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές ευχές μου στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Έχει αποδείξει και άλλες φορές ότι ξέρει να δίνει μάχες και να νικά!».

Α. Γεωργιάδης: Είναι δυνατή θα τα καταφέρει

«Πολλά περαστικά στην Φώφη Γεννηματά και ταχεία ανάρρωση. Είναι δυνατή θα τα καταφέρει», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τη Φώφη Γεννηματά

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση.

Δ. Κουτσούμπας: Από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη 

Μέσω tweet του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ευχήθηκε περαστικά στη Φώφη Γεννηματά ο Δ. Κουτσούμπας, γράφοντας:  «Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη.Με εκτίμηση, Δημήτρης Κουτσούμπας».

Ν. Ανδρουλάκης: Ταχεία ανάρρωση στη Φώφη Γεννηματά

Άμεση ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή και συνυποψήφιού της, Νίκου Ανδρουλάκη, που δήλωσε: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

Α. Λοβέρδος: Είμαι δίπλα στη Φώφη Γεννηματά ως φίλος και σύντροφος

«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

X. Καστανίδης: Η σκέψη μας είναι στη Φώφη

«Ησκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o Χάρης Καστανίδης.

Γ. Οικονόμου: Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Οι ευχές του κυβερνητικού εκπροσώπου στην Φώφη Γεννηματά:

«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Γ. Βαρουφάκης: Απ΄όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά 

Ο κ.Βαρουφάκης έγραψε: «Απ΄όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά. Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!»

N. Δένδιας: Από καρδιάς ευχές στη Φώφη Γεννηματά

«Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχές στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Φώφη Γεννηματά, για ταχεία ανάρρωση» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας 

Ν. Ηλιόπουλος: Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά ταχεία ανάρρωση 

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στην Φώφη Γεννηματά έδωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Αναφέρει: «Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά ταχεία ανάρρωση. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής μάχης και της ευχόμαστε να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν. Προσδοκούμε κάθε καλό για την ίδια και την οικογένειά της».

Συμπαράσταση και περαστικά από την Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής 

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής εύχεται περαστικά στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει : « Η Πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής και θα βγει σύντομα νικήτρια και από αυτή τη μάχη.  Είμαστε και θα παραμείνουμε όλες και όλοι στο πλευρό της».