Quantcast

Τις προτάσεις των μεγαλύτερων ιατρικών συλλόγων της χώρας άκουσε ο υπουργός Υγείας

Συνάντηση με το νέο Προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είχαν στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης,

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, είναι, εκ του θεσμικού του ρόλου, συνομιλητής του υπουργείου Υγείας και ζήτησε από τα μέλη του Προεδρείου να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Γιώργο Πατούλη και το Δ.Σ για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και τον ιατρικό κόσμο.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κικίλιας, είπε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος που επισκέπτεται τον ΙΣΑ καθώς οι συνάδελφοί του και γενικότερα όλο το έμψυχο δυναμικό του ΕΣΥ αποτελεί «τον θησαυρό που θα αξιοποιήσουμε στη χάραξη μιας πολιτικής που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο»

Τα προβλήματα είναι τεράστια, όπως είπε αλλά τόνισε πως με στενή συνεργασία και κοινή προσπάθεια «θα πετυχαίνουμε καθημερινές μικρές και μεγαλύτερες νίκες που θα απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο».

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επεσήμανε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι καλά προετοιμασμένη και έχει συγκεκριμένο και καλά μελετημένο πρόγραμμα που θα επιλύσει χρόνια προβλήματα και θα αλλάξει τα δεδομένα στο σύστημα υγείας. «Η προσπάθεια είναι ομαδική και η συνεργασία με τους φορείς θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί», επισήμανε.

Η ατζέντα των γιατρών

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, αφού καλωσόρισε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «στο σπίτι των γιατρών της Αθήνας» όπως είπε, τόνισε πως η επίσκεψη τους «σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και το τέλος μιας «μαύρης περιόδου», κατά την οποία επιχειρήθηκε η φίμωση του ιατρικού κόσμου». Όπως είπε, ξεκινά μια στενή συνεργασία καθώς ο ΙΣΑ θα είναι αρωγός στη χάραξη της πολιτικής που θα είναι προς όφελος του ασθενή, της δημόσιας υγείας και του λειτουργού της υγείας.

Στη συνέχεια τον λόγο, πήραν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ, τα οποία παρουσίασαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία ενώ στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα, με τις θέσεις του ΙΣΑ.

Οι αναφορές είχαν να κάνουν με βασικά ζητήματα όπως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  και τους Φορείς της ΠΦΥ, η χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή, η τροποποίηση της νομοθεσίας για τις πινακίδες των ιατρείων και την ιατρική διαφήμιση και η τροποποίηση διατάξεων που αφορούν τον ΠΙΣ και τους ιατρικούς συλλόγους

ΕΔΕ για το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Σάμου

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε δώσει εντολή στον γενικό επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), για διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να προσδιοριστούν τυχόν υπάρχουσες ευθύνες σχετικά με την μη κάλυψη με ιατρούς, κατά τον τρέχοντα μήνα, του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων».