Το Μαξίμου διέψευσε «πάγωμα» των ΜΟΕ με Τουρκία - Για «άδειασμα» του υπ. Αμυνας μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να διαψεύσουν τις πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που μιλούσαν για αναστολή των συνομιλιών με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ξεκαθαρίζουν ότι ο σχεδιασμός των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία, θα συνεχιστεί κανονικά και ότι οι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, θα πραγματοποιηθούν κανονικά εντός Δεκεμβρίου.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι συζητήσεις «παγώνουν» μετά τις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών και δη την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Λιβύη. 

Να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις των ΜΟΕ ανάμεσα σε στρατιωτικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν μέσα στο μήνα.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Για «άδειασμα» του υπουργείου Εθνικής Αμυνας από το Μαξίμου για τα ελληνοτουρκικά, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει:

«Παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά.

 Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης.

Τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».