Quantcast

Τόμπρας: Στο Μαξίμου επινοήθηκε η ιδέα της υπεργολαβίας για Καλογρίτσα - Κινδυνεύω και με τη ζωή μου αν μιλήσω για White House

Φόβο ακόμα και για τη ζωή του σε περίπτωση που αποκαλύψει το ποιος κρύβεται πίσω από τις αναφορές σε White House  εξέφρασε ο πρώτος μάρτυρας στην προανακριτική της Βουλής για τον Νίκο Παππά Κυριάκος Τόμπρας. 

Ο κ. Τόμπρας ερωτήθηκε επιμόνως από τον Πρόεδρο της Επιτροπής να αποκαλύψει τα ονόματα δήλωσε ωστόσο ότι κινδυνεύει. "Με τη ζωή σας ή με αγωγή" επέμεινε ο βουλευτής της Ν.Δ Δημήτρης Μαρκόπουλος. "Και με τα δύο. Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;" φέρεται να απάντησε ο κ. Τόμπρας.

Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ποτέ παρών σε συνάντηση Καλογρίτσα-Χούρι -Παππά υποστήριξε ωστόσο ότι την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό ο κ. Καλογρίτσας τον κάλεσε στο τηλέφωνο λέγοντάς του ότι μαζί με τον κ. Σάμερ Χούρι ήταν στο γραφείο του Νίκου Παππά.

"Επειδή ο Καλογρίτσας δεν γνώριζε αγγλικά με έβαλε σε ανοικτή ακρόαση. Με είχαν παρακάμψει γιατί διαφωνούσα με την ιδέα η εγγυητική να εκδοθεί από τράπεζα των Χούρι" είπε και σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε το πως η ιδέα για την υπεργολαβία επινοήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι μάλλιασε η γλώσσα του να τους λέει ότι η εγγυητική πρέπει να είναι από ελληνική τράπεζα. Επίσης ότι αν η κυβέρνηση την αποδεχόταν ο ίδιος δεν θα έφερε ευθύνη. Σύμφωνα με τον κ. Τόμπρα, ο κ. Χούρι του είπε ότι έχει δίκιο και εκεί επινοήθηκε η ιδέα της υπεργολαβίας. Σε άλλο σημείο μάλιστα τόνισε ότι όλοι γνώριζαν από που ήρθαν τα χρήματα αλλά και ότι όταν άνοιξε η ιστορία με τα βοσκοτόπια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηριξε τον κ. Καλογρίτσα.

Νωρίτερα ο κ. Τόμπρας υποστήριξε ότι δεν είναι άνθρωπος του Καλογρίτσα αλλά ο χωροφύλακας των Χούρι στον Καλογρίτσα. Τόνισε δε ότι η αρχική ιδέα για κανάλι ήταν των Χούρι επειδή ήθελαν να πραγματοποιήσουν τη σύνδεση του αραβικού κόσμου με την Ευρώπη μέσω ενός δίωρου αγγλόφωνου δελτίου ειδήσεων σε ελληνικό δίκτυο για τον αραβικό κόσμο.

Πάντα σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ ο κ. Τόμπρας έχει αναφέρει το όνομα του κ. Δραγασάκη ως  γνώστη της προέλευσης των χρημάτων αλλά και επικοινωνία του κ. Σάμερ Χούρι με τον Χρήστο Σπίρτζη.  Συγκεκριμένα ότι ο κ. Χούρι μετέφερε στον κ. Τόμπρα συνομιλία του με τον κ. Σπίρτζη σύμφωνα με την οποία ο κ. Σπίρτζης έβρισε τον κ. Καλογρίτσα λέγοντας ότι πρέπει να  βάλει λεφτά από την τσέπη του.

Τη σχετική αναφορά επιβεβαιώνουν και πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πάντως ότι σύμφωνα με τον κ. Τόμπρα  σε κανένα μέιλ δεν υπάρχει αναφορά στους κ.κ Τσίπρα και Παππά αλλά ούτε αναφορά σε White House. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι υπάρχει μεμοραντουμ με υπογραφές  για συνεργασία Χούρι και Καλογρίτσα για να βγάλουν τη ζημιά των 3 εκατομμυρίων. Δεν ευδοκίμησε αυτή η συνεργασία το 2018 και γι΄ αυτό πήγε στην ελβετική δικαιοσύνη. "Με φαντασίες δεν στήνονται δικαστήρια" είναι το πρώτο σχόλιο της πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο κ. Τόμπρας δήλωσε ότι ως White House αναφερόταν το Μέγαρο Μαξίμου και εξέφρασε  το συμπέρασμα ότι μέλος της οικογένειας Χούρι και ο Χρήστος Καλογρίτσας  είχαν καθημερινή επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου. "Ο κ.Καλογρίτσας αυτό ανέφερε παντού. Συστηνόταν ως μπροστινός της κυβέρνησης. Όταν έλεγε ότι λειτουργεί για τα παιδιά εννοούσε την κυβέρνηση" φέρεται  να είπε ο κ. Τόμπρας επιμένοντας πως η κυβέρνηση γνώριζε για την εμπλοκή της CCC στον διαγωνισμό παρά το ότι η εταιρεία δεν είχε μπει στη διαδικασία των πόθεν έσχες.