Quantcast

«Τρέχουν» για να μην παγώσουμε! Tα μέτρα - ανάχωμα στην ενεργειακή κρίση που συζητούν σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ Κομισιόν και κρατών - μελών για την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει την εισήγησή της στις 14 Σεπτεμβρίου και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.  Διεύρυνση της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνητρα για τον περιορισμό της χρήσης φυσικού αερίου εξετάζει η κυβέρνηση.

Οι εφιαλτικές προβλέψεις για τον βαρύ χειμώνα αφύπνισαν την Ευρώπη. Και στις Βρυξέλλες αλλά και στην Αθήνα τώρα «τρέχουν» για να μην παγώσουμε. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, έχει κλείσει μια κατ' αρχήν συμφωνία ανάμεσα στην Κομισιόν και τα κράτη-μέλη για την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει την εισήγησή της στις 14 Σεπτεμβρίου και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Με μια στροφή 180 μοιρών, η Ε.Ε. προσανατολίζεται πλέον σε μέτρα έκτακτης παρέμβασης στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Ομως, όλα δείχνουν ότι η εφαρμογή των όποιων μέτρων δεν θα είναι πολιτικά και νομικά καθόλου εύκολη υπόθεση.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews