Quantcast

Τσίπρας για δημοσίευμα FT: Ξεφτιλίζεται η χώρα για το ξέπλυμα χρήματος

Από τη Φλώρινα ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα και τη διάταξη για την ασυλία σε τραπεζικά στελέχη.

«Eνα δημοσίευμα των Financial Times, ένα δημοσίευμα της εγκυρότερης οικονομικής εφημερίδας σε διεθνές επίπεδο FT, έχει κεντρικό θέμα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ψήφισε η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας «ότι αυτή η απόφαση αφορά κάποιους συγκεκριμένους λίγους που θα επωφεληθούν. Έλληνες εφοπλιστές, εξέχοντες επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες υπό έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ τα περιουσιακά τους στοιχεία ήταν παγωμένα τα τελευταία 2-7 χρόνια κανείς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο».

«Bρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και σαν χώρα και σαν Δυτική Μακεδονία γιατί είχαμε την παλινόρθωση μιας πολιτικής και ενός πολιτικού προσωπικού που τα προηγούμενα χρόνια έφτασαν σε χρεοκοπία την Ελλάδα και συνεχίζουν με την ίδια πολιτική και τώρα οδηγώντας την σε κρίσιμες στιγμές» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, στην υπόθεση Novartis και στο δημοσίευμα των Financial times με το οποίο, όπως είπε, ξεφτιλίζεται η χώρα για το ξέπλυμα  χρήματος με τη κατάθεση της αντισυνταγματικής αναθεώρησης.

«Κινδυνεύει η ίδια η κοινωνία από τη μη σωστή ενημέρωση» πρόσθεσε αφού έχουμε φτάσει  σε σημεία παλιών εποχών που ενημερωνόμασταν από ξένα μέσα ενημέρωσης». Αναφερόμενος στη μείωση κατά 4% της φορολογίας στις επιχειρήσεις είπε ότι «στοχευμένα μειώνουν τη φορολογία εξυπηρετώντας τους έχοντες και του κατέχοντες, εξυπηρετώντας τους προνομιούχους όπως λέμε και όχι τους μικρομεσαίους και τους μισθωτούς».

Όσον αφορά στη ΔΕΗ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι σώζουν υποτίθεται τη ΔΕΗ μετακυλώντας το κόστος στους καταναλωτές». 

Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική μεροληπτική εις  βάρος των αδύναμων» υπογράμμισε τέλος κατηγορώντας την για ανικανότητα επίλυσης σημαντικών προβλημάτων όπως το προσφυγικό.

Σφοδρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για τη στάση της στο Μακεδονικό. Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό τόνισε ότι δεν θα κάνει την ίδια αντιπολίτευση που έκανε ο πρωθυπουργός και δε θα καταγγείλει τη σημερινή κυβέρνηση που τώρα βλέπει την πραγματικότητα,

«Προεκλογικά λέγανε ότι φταίει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες όμως από την ώρα που ανέλαβαν οι ροές διπλασιάστηκαν αναγκάζοντας τους να παραδεχτούν ότι είναι ένα γεωπολιτικό πρόβλημα». Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως δηλητηρίασαν την Ελληνική κοινωνία η δίχασαν τον λαό και ήρθαν μετά τις εκλογές για να πουν όχι μόνο ότι θα τη τηρήσουν αλλά και θα τη τιμήσουν».

Κάλεσε τους πολίτες «να απομονώσουν αυτούς πού βγαίνουν κα δημιουργούν εντυπώσεις με αφορμή το θέμα του προσφυγικού και ότι το θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κραυγές μίσους που βλέπουμε σε ορισμένα ΜΜΕ αλλά και σε κάποιους βουλευτές».