Quantcast

Τζανακόπουλος στον realfm 97,8: Αναδείχθηκε το πραγματικό πρόσωπο του κ. Σαμαρά - Αυτή η φράση θα μπορούσε να έχει ειπωθεί από κάποιον χρυσαυγίτη

"Είναι προφανές ότι από την πλευρά της Τουρκίας κλιμακώνεται η προκλητικότητα, κλιμακώνονται οι κινήσεις, οι οποίες δεν βοηθούν στο να υπάρξει στην περιοχή σταθερότητα, συνεννόηση και διάλογος για τα ανοιχτά προβλήματα", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον realfm 97,8.

Και πρόσθεσε: "Αυτή είναι μια στάση της Τουρκίας που είναι διαρκώς προκλητική τα τελευταία χρόνια, όμως νομίζω πλέον ότι τα πράγματα με ευθύνη της γειτονικής χώρας οξύνονται όλο και περισσότερα, πράγμα που κατά τη γνώμη μου που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια απομόνωση της Τουρκίας στον διεθνή χώρο".

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι "αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι βλέπουμε από την ελληνική κυβέρνηση μια παθητική στάση, η οποία δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα και τον στόχο να οδηγήσει την Τουρκία σε μια αναδίπλωση σε σχέση με την κλιμάκωση της ρητορικής και των πρακτικών έντασης. Η ελληνική κυβέρνηση για λόγους που πρέπει να εξηγήσει σιωπά, δείχνει να είναι απολύτως αμήχανη ή ακόμα θα έλεγε κανείς οριακά να αποδέχεται αυτού του τύπου τις συμπεριφορές από την μεριά της Τουρκίας ως συμπεριφορές κανονικές. Η εκτίμησή μου είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει στρατηγικό σχέδιο, δεν έχει συγκεκριμένο δόγμα εξωτερικής πολιτικής αλλά αντίθετα φαίνεται αμήχανη να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλητικές συμπεριφορές".

Σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ είπε "ήταν μια στιγμή που αναδείχθηκε το πραγματικό πρόσωπο, όχι ότι προσπαθούσε ιδιαιτέρως να το κρύψει ο κ. Σαμαράς, αναδείχθηκε το πραγματικό πρόσωπο ενός ανθρώπου βαθιά μισαλλόδοξου, βαθιά ξενοφοβικού, βαθιά αντιδραστικού αν θέλετε και με ακροδεξιά πολιτική. Και το δυστύχημα είναι ότι ο κ. Σαμαράς "παίζει" αυτή τη στιγμή στη ΝΔ έναν κεντρικό πολιτικό ρόλο. Όταν ακούς έναν πρώην Πρωθυπουργό να μιλάει για 'εισβολή λαθροεποικιστών στη χώρα', είναι προφανές ότι έχει χαθεί πλέον το μέτρο των λέξεων, έχει χαθεί πλέον το μέτρο της πολιτικής, θα μπορούσε κάλλιστα αυτή η φράση να έχει ειπωθεί όχι απλώς από ακροδεξιούς, θα μπορούσε να έχει ειπωθεί από κάποιον χρυσαυγίτη. Εκτιμώ ο κ. Σαμαράς μέσα στην αμετροέπεια του δεν κατάλαβε καν πόσο ακραία ήταν όλα αυτά που εκστόμισε χθες από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ. Το χειρότερο από όλα δεν είναι, ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι απλώς ένα στέλεχος της ΝΔ, το χειρότερο είναι ότι επί της ουσίας ηγείται μιας ολόκληρης πολιτικής ομάδας, η οποία φαίνεται ότι παίζει κεντρικό ρόλο στην διαμόρφωση της πολιτικής της ΝΔ και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας και σε επίπεδο κυβέρνησης".