Quantcast

Χαρδαλιάς: Κλείνουν οι παραλίες Πάτρας και Βόλου - «Αδειάζει» το πλοίο Ελ. Βενιζέλος

Περιοριστικά μέτρα της κίνησης των πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και του Βόλου, ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, στην Πάτρα, τα μέτρα θα ισχύουν από το Σάββατο και για 14 ημέρες στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς. Ο περιορισμός από Δευτέρα έως Παρασκευή θα αρχίζει στις 14:00 το μεσημέρι και θα ισχύει έως τις 8:00 το πρωί της επόμενης, ενώ το Σαββατοκύριακο καθ ' όλο το 24ωρο θα παραμένει κλειστή.

Στον Βόλο, ο περιορισμός κίνησης τίθεται σε ισχύ από Δευτέρα 6 Απριλίου και για 14 ημέρες. Ο περιορισμός θα ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί της επόμενης.

Πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα η μεταφορά σε ξενοδοχεία των επιβατών που βρέθηκαν αρνητικοί στον Covid-19. 

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, επί 382 επιβατών, 121 ήταν θετικοί στον ιό, δύο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και 119 παραμένουν στο πλοίο, όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και επιπλέον 14 μέρες ακόμα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς όλων η υγεία είναι εξαιρετική και δεν εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.

Από τους υπόλοιπους 261 που βρέθηκαν αρνητικοί, 31 Έλληνες υπήκοοι θα παραμείνουν στο πλοίο ως πλήρωμα υποστήριξης με δική τους αίτηση και σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρία. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε τρία ξενοδοχεία. Η διαδικασία μεταφοράς τους θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ. Ολοι θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό και τον κάθε πολίτη γιατί σε αυτή τη μάχη ο καθένας έχει το ρόλο του και απαιτείται η αγαστή συνεργασία όλων για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών το αντιλαμβάνεται αυτό και το αποδεικνύει με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και ο κρατικός μηχανισμός λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. «Αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι έχουμε και στόχο και σχέδιο. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε αυτή τη μάχη, αυτό τον πόλεμο, να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού και το σχέδιο για να πετύχουμε το στόχο είναι ένα: παραμένουμε σπίτι», τόνισε ο υφυπουργός. Είπε ότι αν παραμείνουμε συνεπείς στο στόχο δεν υπάρχει κανένας λόγος για περαιτέρω μέτρα, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και βεβαίως σε καθημερινή βάση αξιολογούνται.

Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας: «Ήταν μονόδρομος η απόφαση να κλείσουμε το νότιο πάρκο και την πλαζ της Αγυιάς»

«Ήταν μονόδρομος η απόφαση να κλείσουμε το νότιο πάρκο και την πλαζ της Αγυιάς, για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, «είχε καταγραφεί παρουσία αρκετών πολιτών στο νότιο πάρκο και μάλιστα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ελήφθη υπ΄ όψιν και το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες χρησιμοποιούσαν ο ένας μετά τον άλλον τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής που έχουν τοποθετηθεί».

Παράλληλα, ο Χαράλαμπος Μπονάνος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «καταλυτικό ρόλο στην εισήγηση προς την Πολιτική Προστασία για τον περιορισμό της κίνησης, έπαιξε η τοποθέτηση του καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγου, Χαράλαμπου Γώγου, ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι τα ένα με δύο μέτρα απόσταση δεν προστατεύουν, όπως και το ότι η παρουσία υγρασίας βοηθάει στην μετάδοση του ιού».

Όσον αφορά στην πλαζ της Αγυιάς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «και σε αυτήν την περιοχή είχε καταγραφεί η παρουσία αρκετών πολιτών» και πρόσθεσε: «Ενώ τον προηγούμενο καιρό δεν υπήρχε τόσο μεγάλη προσέλευση πολιτών στην πλαζ, μετά την εμφάνιση του κορονοϊού η περιοχή γέμισε με ανθρώπους που ήθελαν να αθληθούν».

Επίσης, ο Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειάζεται για να διατηρήσουμε την καλή πορεία μέσα στην πανδημία» και επεσήμανε: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι το μοναδικό όπλο που έχουμε αυτή την στιγμή στα χέρια μας είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλάσει από μία μικρή μειοψηφία η καλή πορεία που έχουμε αυτή τη στιγμή μέσα στην πανδημία».

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η απόφαση για τον περιορισμό της κίνησης ελήφθη έπειτα από σχετική επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο περιορισμός θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Σάββατο 4 Απριλίου και για 14 ημέρες, ως εξής: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2:00 μετά το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ το Σαββατοκύριακο οι δύο συγκεκριμένες περιοχές θα είναι κλειστές όλο το 24ωρο.