Quantcast

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ μία προοδευτική, αριστερή, εναλλακτική λύση

«Μία ολοκληρωμένη πρόταση για μία προοδευτική, αριστερή, εναλλακτική λύση απέναντι στην αναπτυξιακή πολιτική της ΝΔ» θα παρουσιάσει το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Η πρόταση που θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή την οποία «έχει ανάγκη η κοινωνική πλειοψηφία», αλλά και η Ευρώπη, καθώς συνδέεται με «την εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη δρομολογήσει για το 2020 «μία σειρά μέτρων στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των βαρών για την κοινωνική πλειοψηφία».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα μίλησε στην ΔΕΘ για «ανάπτυξη για όλους», σε αντίφαση «με την κατεύθυνση την οποία δίνει στην πολιτική της η ΝΔ», αφού «προχωράει σε πολύ μεγάλη μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις, σε μείωση του φόρου για τα μερίσματα, σε παρεμβάσεις φιλοεπενδυτικές, όπως τις αποκαλούν, οι οποίες ευνοούν πολύ μεγάλα και μόνο συμφέροντα και όχι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ευρώπη οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υποστηρίζουν να προχωρήσουμε με πολιτικές λιτότητας, με περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές, με ανισότητες», σχολίασε.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ «δεν είπε τίποτα για τη συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία δημιούργησε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας έναν μεγάλο διχασμό στους Έλληνες πολίτες».

«Μόλις προχθές ακούσαμε και τον υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Δένδια, να μιλάει με θετικά σχόλια για τη συμφωνία των Πρεσπών. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι μιλάμε για μια πολύ μεγάλη κυβίστηση της κυβέρνησης και όλων των στελεχών της σε σχέση με ένα θέμα, με το οποίο δημιούργησαν έναν πολύ μεγάλο διχασμό στον ελληνικό λαό όλο το προηγούμενο διάστημα», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, «οι οποίες δεν εξηγήθηκαν, όπως για παράδειγμα η εξαφάνιση του διαμετακομιστικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, ενός κρίσιμου έργου προκειμένου να λειτουργήσει η Θεσσαλονίκη ως κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Για το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «τη στιγμή που το έργο, όχι απλώς έχει μπει σε ράγες αλλά έχουμε φτάσει να βλέπουμε και τον τερματισμό αν θέλετε αυτής της διαδρομής, το 2020 και το 2021, έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ και ανατρέπει όλον αυτόν τον σχεδιασμό, ξαναδημιουργεί μια ένταση και μια πόλωση κι έναν διχασμό στην πόλη άνευ αντικειμένου, και το πιο σημαντικό απ' όλα, οδηγεί το έργο σε μεγάλες καθυστερήσεις, τουλάχιστον τρία χρόνια απ' ότι λένε οι ειδικοί». «Αυτή η αλλαγή στον σχεδιασμό σημαίνει επιπλέον οφέλη για τον ανάδοχο, σημαίνει επιπλέον καθυστερήσεις για την υλοποίηση του έργου και επιπλέον ταλαιπωρία για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης», εκτίμησε ο κ. Χαρίτσης.