Quantcast

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα είναι πάροχος ασφάλειας και δεν έχει φοβικά σύνδρομα

«Η Ελλάδα, χωρίς φοβικά σύνδρομα, παραμένει προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο» τονίζει ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΜτΚ» και προσθέτει «και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Έχει συμμάχους όπως τον Μακρόν, ο οποίος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα απέναντι στον Ερντογάν».

Υποστηρίζει ότι η γειτονική χώρα παραβιάζει ασύστολα το διεθνές δίκαιο σημειώνοντας ότι «η Τουρκία ενοχλείται επειδή η Ελλάδα, ως σταθερή δημοκρατική χώρα, είναι πάροχος ασφάλειας και πρωταγωνιστεί στα πολυμερή σχήματα στην Μεσόγειο».

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογραμμίζει ότι, παρά τις δυσκολίες, οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να μένουν ανοιχτοί. «Διαφορετικά ο κίνδυνος για αδιέξοδα είναι μεγάλος. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ορθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» σημειώνει.

Σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών επαναλαμβάνει ότι είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία και η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει κάποια από τα μελανά σημεία της.

«Για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός πρωτοστατεί στην καμπάνια για την ενίσχυση του brand της Μακεδονίας μας. Υποστηρίζουμε τους επαγγελματικούς φορείς, ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία ταυτότητα που θα ξεχωρίζει τα προϊόντα της μακεδονικής γης» υπογραμμίζει. Τέλος ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει ότι «κανείς στην Νέα Δημοκρατία δεν ωραιοποιεί την συμφωνία» και συμπληρώνει «θυμίζουμε στα Σκόπια ότι η Ελλάδα κρατάει τα κλειδιά της ευρωπαϊκής τους πορείας. Είναι προς το συμφέρον τους να σεβαστούν τις αρχές της καλής γειτονίας και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».