Quantcast

Χατζηβασιλείου στον Realfm 97,8: Η διδασκαλία της «Γαλάζιας Πατρίδας» ανοίγει πόρτα για να εμποτιστούν με δηλητήριο τα νέα παιδιά

Για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Τουρκία βάσει του οποίου μπαίνουν στα σχολεία οι χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» αλλά και για την Βόρεια Μακεδονία μίλησε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελατόλλα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηβασιλείου, «η αποτύπωση σε εικόνες αυτού του παράλογου δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» και η διδασκαλία του στα σχολεία την καθιστούν πλέον επίσημη εθνική ιδεολογία. Αυτό το γεγονός γυρίζει το εκπαιδευτικό σύστημα δεκαετίες πίσω γιατί στην ουσία ανοίγει πόρτα για να εμποτιστούν με δηλητήριο τα νέα παιδιά και να εκπαιδευτούν στις έωλες αναθεωρητικές θέσεις πράγμα που σημαίνει ότι όσο μεγαλώνουν, θα κάνουν αυτές τις ιδέες προσωπική τους ιδεολογία. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες στη γειτονιά».

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι «παρατηρώ κάτι οξύμωρο. Ο Ερντογάν επισημοποιεί το αφήγημα του βαθέως κεμαλικού κράτους γιατί με τον τρόπο αυτό αυξάνει τη δημοφιλία του στους εθνικιστικούς και ισλαμιστικούς κύκλους της γείτονος. Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας είναι εδώ. Κανείς μας δεν ήταν αφελής για να πιστέψει ότι επειδή η Τουρκία μιλάει με την Ελλάδα άλλαξε θέσεις ή απόψεις. Το αντίθετο. Το νέο αφήγημά της που είναι «Ο νέος αιώνας της Τουρκίας» περνά πλέον στα σχολεία, όμως, η ελληνική πλευρά ορθώς μιλάει με την Τουρκία, ορθώς χωρίς φόβο εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις της και ορθώς αντιδρά σε κάθε περίπτωση.

Η νηνεμία σε αέρα και θάλασσα δεν είναι δεδομένη και είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που θέλει συνεχώς πότισμα. Επίσης στο μεταναστευτικό η Τουρκία επιδεικνύει διάθεση συνεργασίας. Αυτά τα κέρδη είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Μητσοτάκη. Δεν άλλαξε η Τουρκία και κανείς δεν πιστεύει ότι θα γίνει πρόβατο, αρνί».

Ο κ. Χατζηβασιλείου συμπλήρωσε ότι «εάν η Τουρκία επιμένει στις θεσμικές θέσεις που πολλές φορές είναι έωλες και παράνομες, και η Ελλάδα δεν αλλάζει θέσεις, δεν αφιστάμεθα των εθνικών θέσεων ούτε χιλιοστό. Δεν θεωρώ ότι είμαστε κοντά σε λύση για το ζήτημα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, όμως θεωρώ ότι η διαδικασία επαναπροσέγγισης είναι δύσκολη και πολύπλοκη. Φέρνει σιγά μικρά βήματα μήπως και βοηθήσουν τη μεγάλη εικόνα».

Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, «η Ευρώπη πρέπει να κουνηθεί από τη θέση της και να αντιληφθεί ότι δεν έχει μόνο οικονομική δύναμη αλλά πρέπει να έχει και γεωπολιτικό εκτόπισμα. Πρέπει να αποκτήσει ουσιαστική εξωτερική πολιτική διαφορετικά θα λέμε ότι είναι οικονομικός γίγαντας που αδυνατεί να εφαρμόσεις τις δικές της αποφάσεις».

Σχετικά με την Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Χατζηβασιλείου υποστήριξε ότι «ο Βέμπερ διεμήνυσε ότι η Ευρώπη δεν θα δεχτεί παραβιάσεις διεθνών συμφωνιών σαν αυτή που κάνουν τώρα. Αν πραγματικά η νέα κυβέρνηση επιλέξει τον δρόμο των προκλήσεων υπονομεύει την πορεία της χώρας της στην Ευρώπη. Εκείνοι θα χάσουν το ευρωπαϊκό τρένο αν συνεχίσουν με αυτά τα μυαλά. Πρέπει να σέβονται το συμφωνηθέν πλαίσιο. Η Σιλιάνοφσκα και το VMRO επένδυσαν στα παραθυράκια της κακής Συμφωνίας των Πρεσπών για να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό. Τα συνοδευτικά μνημόνια λειτουργούν ως μοχλός».