Quantcast

Χατζηδάκης: Να συμφωνήσουν όλοι στην ψήφο των ομογενών - Θεοδωρικάκος: Εφικτή η συμφωνία

Ευρωπαϊκού επιπέδου χαρακτήρισε τις χθεσινές συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να συμφωνήσουν όλοι στην ψήφο των ομογενών.

Σχετικά με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι είναι θεσμικό και όχι προσωπικό, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να προκαλούμε εκλογές.

Για μείωση του ρεύματος επίσης, έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι γίνονται προσπάθειες για μείωσης της τιμής. 

Θεοδωρικάκος: Εφικτή η συμφωνία

 «Είμαστε πολλοί λίγοι στην χώρα για να είμαστε διχασμένοι», επανέλαβε πολλάκις ο Υπ. Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι» και ζητώντας να υπάρξει συναίνεση σε ότι αφορά την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στην ψήφο των αποδήμων, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «η ζητούμενη μεταρρύθμιση αφορά την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό είτε διότι σπουδάζουν είτε διότι εκεί εργάζονται είτε διότι έχουν φύγει πολλά χρόνια από την χώρα. Αφορά δε όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους».

Όπως σημείωσε, «χρειάζονται τουλάχιστον 200 ψήφοι στην Βουλή για να ισχύσει η όποια μεταρρύθμιση στο εν λόγω αντικείμενο, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Ο Πρωθυπουργός, σύμπασα η κυβερνητική πλειοψηφία και νομίζω όλοι μας θέλουμε να την ψηφίσουν και οι 300 της Βουλής, καθώς αφορά όσους βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά έχουν την καρδιά τους, αλλά και τα συμφέροντα τους στην Ελλάδα»