Quantcast

Χήτας: Η κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα της Πορτογαλίας μειώνοντας τον ΕΦΚ στα καύσιμα

«Να ακολουθήσει και η ελληνική κυβέρνηση το παράδειγμα της Πορτογαλίας, που μείωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα χωρίς να ρωτήσει τις Βρυξέλλες», κάλεσε την κυβέρνηση ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον νέο προϋπολογισμό στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Χήτας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιλαϊκές πολιτικές στη φορολογική πολιτική, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του 2022 δεν ανταποκρίνεται, δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας. «Είναι προϋπολογισμός αυτοματοποιημένος, λογιστικός, μη ρεαλιστικός», σημείωσε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης και τόνισε πως δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη μία δημοσιονομική πολιτική, η οποία βασίζεται σε δισεκατομμύρια δανεικών, που «θα τα πληρώνουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

«Το χρέος της χώρας οδεύει στα 400 δισ. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δανειστήκαμε 42,7 δισ. τον τελευταίο χρόνο. Θα τα πληρώσουμε πίσω αυτά τα χρήματα», επεσήμανε ο κ. Χήτας.