Quantcast

Υπ. Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ, επί 4,5 χρόνια, δεν έκανε τίποτε για το ευαίσθητο ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, επί 4,5 χρόνια, δεν έκανε τίποτε για το ευαίσθητο ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας. Θυμήθηκε μόνο λίγο πριν από τις εκλογές, αντιγράφοντας πρόχειρα τις προτάσεις της ΝΔ, να φτιάξει μία πλατφόρμα η οποία δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Γιατί παρέδωσε προεκλογικά μόνο ένα μητρώο γονέων που ενδιαφέρονται για αναδοχή ή υιοθεσία, χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μητρώο όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία παιδιών προς αναδοχή ή υιοθεσία».

Αυτό απαντά, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες.

«Αντιθέτως, από τη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της καταχώρησης των στοιχείων, μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, εγγράφηκαν στο σύστημα επιπλέον 1.255 παιδιά από 60 δομές έναντι μόλις 91 παιδιών και 2 δομών που καταχωρήθηκαν επί της προηγούμενης διακυβέρνησης» υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας, επισημαίνοντας ότι η καταχώρηση συνεχίζεται και σύντομα θα ολοκληρωθεί για το σύνολο των δομών και, ειδικότερα, για τις δομές ιδιωτικού δικαίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα όπως είναι η υιοθεσία και η αναδοχή, δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο να καταστεί απολύτως λειτουργικό, ώστε το 'Μια οικογένεια για κάθε παιδί' να γίνει πραγματικότητα» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.