ΥΠΕΞ: Σκληρή απάντηση - απόρριψη στο τουρκικό διάβημα για τον νεκρό στον Έβρο – Να φυλάτε τα σύνορα σας

Με μια ανακοίνωση σε σκληρή γλώσσα απάντησε τον ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο τουρκικό διάβημα για ελληνική εμπλοκή σε επεισόδιο με νεκρό Τούρκο, στην τουρκική πλευρά του Έβρου. 

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Βασιλίσσης Σοφίας. 

Τουρκικά ΜΜΕ: Σκοτώθηκε από ελληνικές σφαίρες

Σε αναρτήσεις τουρκικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων δημοσιεύεται ότι ένας 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στην όχθη του Έβρου κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού. Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο 43χρονος Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τα όσα  υποστήριξε στις καταθέσεις του ο Σενέρ, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σoρό του θύματος στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, το τουρκικό ΥΠΕΞ προχώρησε σε διάβημα στην Ελληνίδα επιτετραμμένη για να λάβει την απάντηση από την Αθήνα.