Αλλος για το... σίκουέλ μας;

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ όταν έμαθα πως δόθηκε επιτέλους «πράσινο φως» για το σίκουελ της αγαπημένης σειράς «Λόγω τιμής» και δεν σας κρύβω πως συγκινήθηκα βλέποντας τη δυνατή παρέα να ξανασμίγει για νέες περιπέτειες! Ακόμα και από το τρέιλερ μυρίζει καλή επάνοδος! Στη διαδρομή έμαθα πως επιστρέφει... δριμύτερο και το σαρωτικότατο «Καφέ της Χαράς», που... έγραψε τη δική του ιστορία και αγαπήθηκε όσο λίγες σειρές. Πήρα και πρόγευση όσων ετοιμάζουν ο Χάρης Ρώμας και η Αννα Χατζησοφιά και, ναι, «ψήθηκα» πως θα μας... κλέψουν και πάλι, όπως υπόσχονται να μας... κλέψουν και η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και ο Λάμπης Ζαρουτιάδης στο «Λόγω τιμής». Με το καλό!

ΚΑΙ ξαφνικά, όπως πάντα γίνεται στη χώρα μας, μόδα είναι και γυρίζει. Το ένα σίκουελ έφερε το άλλο και το άλλο το... παράλλο! Θα μου πείτε, άσχημα είναι; Θα ξαναδούμε τους αγαπημένους μας ήρωες σε νέες περιπέτειες, θα απολαύσουμε δοκιμασμένη «συνταγή» κι όχι καμιά «γκουρμεδιά» από αυτές που... σκάνε τελευταία. Αλλωστε και στο εξωτερικό σίκουελ κάνουν, καθώς έρχονται δυναμικά και τα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» - χωρίς το Λουκ Πέρι φυσικά, που δυστυχώς «έφυγε»νωρίς...

ΣΙΚΟΥΕΛ-σίκουελ-σίκουελ. Ο Αλέξανδρος Ρήγας... μετονομάζει το «Κόκκινο δωμάτιο» σε «ΣΚΑΪ Hotel», κρατώντας ο ίδιος τον ρόλο του διευθυντή του ξενοδοχείου και έχοντας πλάι του τη Βαλέρια Κουρούπη. Εδώ και καιρό τον κυνηγούσαν να ανοίξει και πάλι το... ξενοδοχείο του και το κάνει με μεράκι και με πολύ μεγάλη όρεξη...

ΕΚΕΙ στον ΣΚΑΪ τα θέλουν τα σίκουελ, σου λέει! Και «Λόγω τιμής» και «ΣΚΑΪ Hotel» και «Αυτό που έρχεται» - άλλη version της αγαπημένης «Πολυκατοικίας» που έχει στα σκαριά ο Βασίλης Θωμόπουλος! Η νέα εκδοχή της επιτυχημένης σειράς θα διαδραματίζεται σε άλλο προάστιο και οι ένοικοι θα είναι κυρίως καινούργιοι, με κάποιους από τους παλιούς να «χτυπούν» και σε αυτή (Χαϊκάλης, Κουρούμπαλης, Λασκαράκη - χωρίς να βάζω χέρι στη φωτιά).

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ, λοιπόν, πως γίνονται τόσα σίκουελ, σκέφτηκα να «επέστρεφαν» με έναν τρόπο κι άλλες αγαπημένες σειρές, όπως το «Ντόλτσε βίτα» (σκεφτείτε να ξανάσμιγαν Παναγιωτοπούλου με Μπαλανίκα, Ευθυμιάδη κ.λπ.) ή τα λατρεμένα «Εγκλήματα» - θα έβρισκε τρόπο να επαναφέρει τους ήρωες ο Θοδωρής Πετρόπουλος! Τι δεν θα δίναμε να γύριζαν και οι «Απαράδεκτοι», αλλά το ξεκαθάρισε η Δήμητρα Παπαδοπούλου πως δεν το κάνει χωρίς τον μοναδικό Βλάση Μπονάτσο - και έχει απόλυτο δίκιο! Ή να επέστρεφαν οι «Δύο ξένοι», που επίσης δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τον Σεργιανόπουλο.

ΦΤΑΝΟΥΝ όμως τα λόγια! Σημασία έχει ότι τα κανάλια στηρίζονται ξανά στη μυθοπλασία και δοκιμάζονται στα σίκουελ, που μας υπόσχονται καλύτερες τηλεοπτικές μέρες! Μακάρι να έρθουν γιατί τις έχουμε απόλυτη ανάγκη! Βάλτε τα γερά σας, κανάλια, με σίκουελ αλλά και με καινούργιες σειρές!