Η Δέσποινα κέρδισε (κι αυτό) το στοίχημα

Οχι μόνο δεν επαναπαύεται στις δάφνες της η Δέσποινα Βανδή, αλλά λόγω της απόλυτης τελειομανίας της κερδίζει κάθε νέο «στοίχημα»που βάζει, μέσα από σκληρή δουλειά! Τη γνώρισα στο ξεκίνημά της και κάναμε μαζί μερικές από τις πρώτες της συνεντεύξεις. Θυμάμαι, είχε ένα πάθος και μια ορμή που τη χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα. Κερδίζει «στοιχήματα» και στη συνέχεια βάζει καινούργια. Οταν την επέλεξε ο Αλέξανδρος Ρήγας να παίξει στους «Δύο ξένους» του, χτυπήθηκε κάτω και κατάφερε ένα γερό αποτέλεσμα. Τι κι αν είχαν γκρινιάξει κάποιοι -οι γνωστοί άγνωστοι πάντα- που μια τραγουδίστρια «περνούσε» στην υποκριτική (που να ’ξεραν τι θα ακολουθούσε, με συναδέλφους της που έφτασαν και στο... Ηρώδειο!). Εκείνη με την αρωγή του Ρήγα έκλεισε τα στόματα!

Αρεσε πολύ κι όταν ανέλαβε για λίγες ημέρες την παρουσίαση του «Πρωινού» μαζί με τον Γιώργο Λιάγκα, αντικαθιστώντας τη Φαίη Σκορδά που γεννούσε. Είχε και αμεσότητα, και άνεση. Στο πέρασμα του χρόνου κέρδισε κι άλλα στοιχήματα πέρα από αυτά στο τραγούδι. Και σε άλλα «χτυπήματά» της τηλεοπτικά, ως μέλος κριτικής επιτροπής ή ως παρουσιάστρια βραβείων, τα... έδινε όλα και έτυχε θερμής υποδοχής. Η πιο μεγάλη «νίκη» της, βέβαια, ήταν στο μιούζικαλ «Μamma mia» - κι εκεί την περίμεναν στη γωνία, αλλά έμειναν με τη χαρά, αφού ήταν άψογη και τραγουδιστικά, αλλά και υποκριτικά. Τελειομανής, τα ’παμε!

Οταν έσκασε η είδηση πως πρόκειται να παρουσιάσει το «My Greece»... έπεσαν και πάλι να τη φάνε. Τι το θέλει το «πακέτο» ταξίδι-μαγειρική κ.λπ.; Στην πρεμιέρα της τα έκλεισε και πάλι όλα τα στόματα. Με τα τζινάκια και τα σνίκερς της, μας ξενάγησε στα υπέροχα Γιάννενα, με συνταξιδιώτη της τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα, έκανε συνεντεύξεις, είχε χιούμορ κι ακρίβεια, έριξε φως στην ιστορία του τόπου, μαγείρεψε με κατοίκους του. Λες και το έκανε χρόνια - έπαιξε ρόλο και το ότι τη σκηνοθετεί ο στενός συνεργάτης και φίλος της Κώστας Καπετανίδης φυσικά...

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού μας υπόσχεται εξαιρετικά ενδιαφέροντα ταξίδια σε όμορφες πόλεις της χώρας μας. Λάβετε θέσεις, γιατί σε λίγο θα... χτυπά σε διπλό ταμπλό! Οχι μόνο θα τη βλέπουμε στο «My Greece», αλλά θα κρατά και τον ρόλο της παρουσιάστριας στο «X-Factor», που έρχεται -κι αυτό- στο Open. Με το καλό...

Μαραθωνοδρόμος η Δέσποινα! Γιατί παράλληλα με τις δύο εκπομπές, πρόκειται να ξεκινήσει και πρόβες για τη φιλόδοξη υπερπαραγωγή «Το δικό σας σινεμά» των Ρέππα - Παπαθανασίου που θα δούμε στο θερινό «Αλσος». Εκεί θα παίζει, αλλά και θα τραγουδά πλάι στους Παπαδόπουλο, Λέχου, Μπεγνή, Χαϊκάλη, Κωνσταντίνου κ.λπ. Τρέξε, Δέσποινα, τρέξε. Και κέρδιζε... στοιχήματα. Ξέρεις εσύ!