Καρυοφυλλιά, άνοιξε... ΙΕΚ!

«ΠΕΤΑΞΑ» στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη για την πρεμιέρα των «Νεφελών», που... τα σπάνε, κερδίζοντας κοινό και ειδήμονες και έζησα και πάλι από κοντά τη «θεότητα» Καρυοφυλλιά Καραμπέτη! Εχοντας κάψει πολλά χιλιόμετρα στο σανίδι -από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και τις κρατικές μας σκηνές μέχρι σε μεγάλα, ιστορικά θέατρα ανά τον κόσμο- θα μπορούσε να έχει έπαρση, τουπέ, απαιτήσεις σταρ ή έστω κορυφαίας πρωταγωνίστριας, να μη δίνει συνεντεύξεις, να μην πηγαίνει σε εκπομπές -παρά σε μια δυο-, να κυκλοφορεί με δικό της πολυτελές αυτοκίνητο - ίσως και με οδηγό. Κακά τα ψέματα, αν υπάρχει κάποια αληθινή σταρ στη χώρα μας, αυτή είναι η Καραμπέτη! Μόνο!

ΕΚΕΙΝΗ, όμως, διόλου δεν αγαπά τέτοιες «ταμπέλες» και απεχθάνεται οτιδήποτε τις... ακολουθεί! Είναι αληθινή αντι-σταρ και κάνει focus μόνο στην τέχνη της, κρατώντας πάντα low profile. Αλλη, με τα χρόνια και με τις αμέτρητες επιτυχίες που έχει στον χώρο η Καρυοφυλλιά, θα μπορούσε όντως να έχει απαιτήσεις και αξιώσεις πρωταγωνίστριας! Πάμε να σας το... γκρεμίσω όλο αυτό! Η Καραμπέτη, που συναρπάζει στις κατά Καραντζά «Νεφέλες», οι οποίες περιοδεύουν ανά την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, μετακινείται με το πούλμαν του θιάσου, τρώει μαζί του, δίνει συνεντεύξεις ακόμα και σε επαρχιακά site και κανάλια με τον επαγγελματισμό που θα τις έδινε σε μεγάλα έντυπα και κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Διαμένει σε ξενοδοχεία στα οποία μένουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της, είναι ευγενέστατη με τους τεχνικούς και τους ανθρώπους της παραγωγής, χωρίς το παραμικρό τουπέ που θα μπορούσε να έχει...

ΘΑ σας καταθέσω κάτι που έζησα στο Θέατρο Δάσους. Ο ουρανός ήταν γκρίζος και άρχισε να ψιχαλίζει. Το κοινό άνοιξε τις ομπρέλες του περιμένοντας την έναρξη της παράστασης, ακολούθησαν όμως κεραυνοί, η βροχή δυνάμωσε και άρχισαν να φεύγουν. Η παράσταση -ήταν ολοφάνερο πλέον- θα ματαιωνόταν σε λίγο, όπως και έγινε τελικά. Ετρεξα στα καμαρίνια για να προφυλαχθώ από την καταιγίδα...

ΕΚΕΙ βρήκα την Καρυοφυλλιά μπροστά στον καθρέφτη της να ολοκληρώνει το μακιγιάζ της - να σημειώσουμε ότι άλλες... τύπου πρωταγωνίστριες απαιτούν να έχουν τον μακιγιέρ τους μαζί τους στην όποια περιοδεία τους, σε αντίθεση με εκείνη. Τη ρώτησα γιατί συνέχιζε. «Κι αν σταματήσει η βροχή και ξεκινήσει η παράσταση, να είμαι ανέτοιμη; Δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο!», μου είπε. Κάπου εκεί θυμήθηκα γιατί στο θέατρο λέμε πως η Καραμπέτη είναι... μια κατηγορία μόνη της!

ΤΟ επόμενο βράδυ η παράσταση έγινε κανονικά, αλλά υπήρχε πρόβλημα με το ρεύμα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, μα μόλις έπεσε η αυλαία, έγινε σκότος! Οι θαυμαστές βρίσκονταν ήδη στα καμαρίνια και ήθελαν αυτόγραφο και φωτογραφίες μαζί της. Γλυκύτατη και ευγενική, πόζαρε μαζί τους με φωτισμό από οθόνες κινητών και με τον ίδιο φωτισμό υπέγραφε αυτόγραφα, χωρίς διόλου να γκρινιάξει. Εχω άδικο που κάνω λόγο στον τίτλο για ΙΕΚ Καραμπέτη; Καρυοφυλλιά, δίδαξε μέτρο και σύνεση σε μια εποχή που πολλοί... καβαλούν το καλάμι!