Next top… OYK

Πού να το ήξεραν οι παίκτριες που μπήκαν στο «GNTM» πως θα περάσουν εκπαίδευση ΟΥΚάδων, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ποια Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, ποιοι μαυροσκούφηδες, ποια... βατράχια, ποια κομάντο; Εδώ έχουμε την ομάδα επίλεκτων πολύπαθων καλλονών, που κάθε μέρα δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει! Θητεία κανονική κάνουν οι κοπέλες που μπήκαν στο ριάλιτι ομορφιάς -λέμε τώρα!- για να ανεβάσουν λίγο τις... μετοχές τους!

Είχαν φανταστεί, λέτε, ότι θα τις κρεμάσουν από ψηλά κτίρια για concept φωτογράφισης ή θα τις έβαζαν σε ανοιχτό φορτηγό να... τσαλαβουτάνε σε ντουζιέρα με μαγιό, ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει στο κέντρο της Αθήνας; Πώς... φορτώνουν τους φαντάρους στο RΕΟ -στρατιωτικό όχημα για τους αμύητους- να τους πάνε για άσκηση; Ετσι! Μα ποιος τα αποφασίζει αυτά τα concept, πείτε μου, και ποιος από αυτούς θα έπαιρνε μέρος σε ανάλογες δοκιμασίες τραβηγμένες από τα μαλλιά; Είπα «μαλλιά» και το είδατε που τις... κούρεψαν κιόλας στο πλαίσιο του παιχνιδιού; Μια, δε, την έκαναν... γλόμπο - πιο γλόμπο και από ΟΥΚά, έχω να σας πω!

Μία από τις... στρατιωτικές ασκήσεις ήθελε τις παίκτριες ζωσμένες με φίδια (!), τα οποία τύλιγε στα σώματά τους ένας σέξι εκπαιδευτής φιδιών (!), ο οποίος την επόμενη μέρα της προβολής «έπαιζε» σε όλα τα πρωινά-μεσημεριανά-βραδινά κ.λπ. Αυτά και άλλα... απείρου κάλλους γίνονται στο «GNTM» και έρχομαι κι αναρωτιέμαι ο άνθρωπος, πώς... χτυπάει γερά νούμερα ένα τέτοιο ανεκδιήγητο υποπροϊόν - γιατί τέτοιο είναι και να με συγχωρείτε οι φαν!

Δηλαδή, κάποιοι -πολλοί δυστυχώς- επιλέγουν να δουν τις καλλονές-ΟΥΚάδες και τις τραγικές «δοκιμασίες» από τις οποίες περνούν και να μη δουν τις θεϊκές σειρές που «σκάνε» απέναντί τους; Το καλό νέο είναι πως η μυθοπλασία τα σπάει, αλλά το νήμα το κόβει συνήθως το «GNTM».

Να μη σταθώ στην... οπλαρχηγό Καγιά και το τουπέ της. Ούτε στον φωτογράφο-υπολοχαγό Δημήτρη Σκουλό που... δαγκώνει. Να μη σταθώ σε τίποτα άλλο και να το γυρίσω, για να κάνω λόγο πως το παρήγορο είναι πως, σε μια τηλεόραση που χωρά πολλά «σκουπίδια», αχνοφαίνεται φως από τις γερές σειρές που... τσιμπάνε ισχυρά νούμερα! Οι «Αγριες μέλισσες» παίρνουν όλο το χαρτί και πολύ καλά πάει και το εντυπωσιακότατο «Κόκκινο ποτάμι». Μου αρέσει το... παιχνίδι που γίνεται μεταξύ τους, όπως μου αρέσει πολύ που επέστρεψε στην τηλεοπτική μας ζωή το «Λόγω τιμής» με ένα αξιοζήλευτο σίκουελ! «Μα δεν κάνει μεγάλα νούμερα» γκρινιάζουν οι γνωστοί άγνωστοι! Αμα τους... κρεμάσω από τα κτίρια που κρεμάνε τις μοντέλες και τους βάλω με... μαγιό σε εν κινήσει φορτηγό, να δω τι θα μου πούνε! Ε μα πια, «άρπαξα»!

Κάθονται και συγκρίνουν το «GNTM» με το «Λόγω τιμής»; Μα πάνε καθόλου καλά; Οχι βέβαια, κι αυτό οφείλω να το υπογραμμίσω. Αλλο το ένα «πακέτο», άλλο το άλλο! Το «Λόγω τιμής» έχει αισθητική, έχει επίπεδο, έχει ποιότητα και έξοχους πρωταγωνιστές που τα δίνουν όλα - κι ας μην... κρεμιούνται από κτίρια! Μιρέλα, μήπως τους βάλεις και τέτοια σκηνή; Αστειεύομαι, φυσικά. Λόγω τιμής μόνο με χιούμορ διαχειρίζεται κανείς τέτοια «σκηνικά». Ψηφίστε μυθοπλασία!