Ντάνο μου, το… βιβλίο σου!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ό,τι κάνετε! Πάψτε να ασχολείστε με οτιδήποτε άλλο, γιατί βγαίνει οσονούπω «το πρώτο βιβλίο του Ντάνου-Γιώργου Αγγελόπουλου» - σκιάζομαι, θα έρθει και δεύτερο, λέτε; Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το... πολιτιστικό γεγονός και να μη ρίχνετε σε αυτό το βάρος σας; Ο νικητής του «Survivor», αφού... πέρασε δυναμικά στην υποκριτική -χωρίς να τη ρωτήσει- με βασικό ρόλο στο «Τατουάζ», που ρίχνει αυλαία τελικά γιατί ο Γεωργίου... σκάει στον ΣΚΑΪ όπως όλα δείχνουν, περνά δυναμικά και στον κόσμο της λογοτεχνίας - μήπως και της... ποίησης αργότερα;-

ΡΙΓΗ αισθανθήκατε κι εσείς; Κι εγώ! Μα γιατί να μη γράψει κι αυτός ένα βιβλίο, να... καταθέσει όσα τον έμαθαν η ζωή και το «Survivor», θα αναρωτηθείτε. Τόσοι γράφουν, θα επιμείνετε. Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο, έχω να σας πω! Διάβασέ το πρώτα, θα πείτε, και μετά κάνε σχόλιο! Μα, όταν βλέπω να... καίγεται ο κόσμος και να «πρωταγωνιστεί» γύρω μας το θέμα «Βγάζει το πρώτο βιβλίο του ο Ντάνος», κλονίζομαι - δεν είναι και καλά τα νεύρα μου με όσα γίνονται. «Εκρήξεις», καβγάδες, μαλλιοτραβήγματα, «μαχαιριές» στη σόουμπιζ και μέσα σε όλα «σκάει» και το... βιβλίο του Ντάνου! Πόσα να αντέξω ο άνθρωπος! Ο... Ταρζάν του «Survivor», που έγινε και... ζεν πρεμιέ με το «Τατουάζ», προκύπτει και... συγγραφέας!

ΨΑΧΝΩ να βρω στοιχεία και πέφτω πάνω σε παλαιότερη συνέντευξή του για το νέο του «στοίχημα». Απολαύστε: «Είναι κάτι σαν ομολογία, γιατί μέσα στο βιβλίο θα γράφω πράγματα που δεν γνωρίζουν άλλοι, ούτε άτομα από το στενό μου περιβάλλον. Είναι λίγο ωμό το βιβλίο μου». Ε, αφήστε το λίγο στον φούρνο ακόμα άμα είναι ωμό!

ΚΑΙ συνεχίζει: «Εχω ζήσει κάποια πράγματα και τα γράφω έτσι γιατί έτσι πρέπει να γραφτούν. Ωμά. Γράφω πράγματα που έχω ζήσει, που έχω κάνει και δεν ντρέπομαι γι’ αυτά. Με ξέρει πολύς κόσμος και θέλω μέσα από το βιβλίο μου να συστηθώ καλύτερα, σε βάθος. Να με γνωρίσουν λίγο πιο πραγματικά». Στο... βάθος κήπος, που λένε! Κι αυτό το «πιο πραγματικά» με έστειλε!

ΣΟΒΑΡΑ τώρα. Μια χαρά παιδί είναι ο Ντάνος! Και δουλευταράς και χαμηλών τόνων! Θα μπορούσε να είχε... απογειωθεί με το «καλάμι» του και δεν το έκανε! Και συμπαθής είναι, αλλά μάλλον δεν έχει καλούς... συμβουλάτορες! Κάποιος θα του την έβαλε την ιδέα του βιβλίου - δεν μου μοιάζει για δική του. Μα... Ντανο-βιβλίο; Τι άλλο θα ζήσουμε, δηλαδή; Τι άλλο;

ΠΟΛΥ φοβάμαι ότι έχουμε πολλά να δούμε και να ζήσουμε! Γιατί υπάρχει κι ένα μονοπάτι πονηρό που πάει... ντουγρού στην κατηφόρα τη μεγάλη, που λέει και το τραγούδι. Γιατί, ενώ έγραφα, είδα κι άλλον παίκτη του ίδιου «Survivor» του Ντάνου να ’ναι έτοιμος να περάσει και στην... πολιτική. Οϊμέ!