Το «Survivor» πάει... άκλαυτο

Ενα «Survivor» πέφτει, πέφτει, το κοιτώ... και το γλεντώ! Ή πάρ’ το Survivor μας, πάρ’ το ριάλιτι, στον Αγιο Δομίνικο δεν έχουμε ζωή! Ή έκλαψα χθες σαν μέτρησα τα νούμερα του «Survivor». Ναι, έχω όρεξη, το ομολογώ! Γιατί βλέπω ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ -ναι, ναι, με κεφαλαία- το τηλεοπτικό κοινό γύρισε την πλάτη του στο «Survivor» και μάλιστα στο συγκεκριμένο Ελλάδα - Τουρκία, που είναι... για χαστούκια! Με τους... γείτονες να μας απειλούν, να κάνουν «μαγκιές» σε ελληνικές θάλασσες και να προβαίνουν σε ανεκδιήγητες δηλώσεις, εμείς θα στηρίξουμε ένα άχρωμο, άγευστο, άνοστο project επειδή έτσι θέλουν ο ΣΚΑΪ και ο παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί, που... λύνει και δένει σε αυτό; Να ψυχαγωγηθούμε θέλουμε, όχι να βλέπουμε «χτισμένους»/«χτισμένες» από την Ελλάδα και την Τουρκία να ανταγωνίζονται με λύσσα!

Αφήστε που πας να δεις λίγο και σε πιάνει πονοκέφαλος. Ακούς ελληνικά (ο Θεός να τα κάνει), ακούς τουρκικά (επίσης!) και αρκετά αγγλικά «σπαστά» μαζί! Τέτοιον αχταρμά δεν έχουμε ξαναδεί και πόσο να αντέξεις αυτό το απόλυτο... overdose τεστοστερόνης και μη συνεννόησης; Πώς να μην έρθουν τα πιο μεγάλα χασμουρητά, πώς να μην πλήξει ο τηλεθεατής, πώς να μην γυρίσει την πλάτη του στην τύπου «υπερπαραγωγή» που είναι γυρισμένη... στο πόδι, με κακό ήχο και άθλια εικόνα; Το βλέπει μία, το βλέπει δύο και τέλος.

Είναι νούμερα αυτά για «Survivor»; Επαιρναν φωτιά τα μηχανάκια της AGB στο πρώτο, έπεσαν αισθητά τα νούμερα στο δεύτερο και στο τρίτο... κατρακυλούν επικίνδυνα! Δεν είναι τυχαίο ότι το ακριβοπληρωμένο ριάλιτι επιβίωσης... έφαγε τη σκόνη του «Your face sounds familiar» στην πρεμιέρα του δεύτερου! Οπως δεν είναι τυχαίο ότι δεν... σηκώνει κεφάλι γενικότερα! Το τηλεοπτικό κοινό... ήρθε (στον ΣΚΑΪ), είδε και απήλθε!

Πάρτι στήνεται στα social media -και ειδικά στο Twitter- με βιτριολικά σχόλια που έχουν να κάνουν με το άχρωμο ριάλιτι. Ζητούν πίσω τον Ντάνο -ήρθε η ώρα που κι εγώ παραδέχομαι πως μας έλειψες, βρε!- και την τσουπωτή Queen Dina (Σπυροπούλου). Πού είναι οι καλές μέρες που... πέφταν τ’ άστρα μες στη λασπουριά (άσμα του Κραουνάκη) και «τσίμπαγαν» νούμερα; Τώρα... σιωπή! Πέφτει άγριο κράξιμο στο Τwitter και για την παραγωγή και για τις «πολεμικές» μουσικές και για τα... μούσκουλα των πωρωμένων παικτών κ.λπ. Και πολύ καλά κάνουν!

Τα πράγματα πρέπει κάποια στιγμή να τα λέμε με το όνομά τους! Και να γράφουμε! Και να τα καυτηριάζουμε! Είναι μέγιστο λάθος το νέο «Survivor», για πολλούς και διάφορους λόγους! Και το ότι ο κόσμος δεν το βλέπει φανατικά -για να μη μείνω στο «δεν το βλέπει» σκέτο!- είναι ένα μήνυμα που δίνεται και είναι ξεκάθαρο...

«Survivor»… εν τάφω, ένα πράγμα! Καμία σχέση με το ζηλευτό «Η ζωή εν τάφω», που είναι «διαμάντι» στην κρατική μας τηλεόραση! Εδώ έχουμε «Survivor» εν τάφω - καλό το λογοπαίγνιο; Θα με πείτε υπερβολικό και δεν θα αρνηθώ πως είμαι! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, παραείμαι! Και... πωρώνομαι!