Ανασχηματισμός προστασίας ευκαιριών

Παρότι ολόκληρος ο πλανήτης βράζει μετά τα όσα έγιναν/γίνονται στις ΗΠΑ, γεγονός που δείχνει ότι κάτι αλλάζει στη λογική των ανθρώπων παγκοσμίως, η Ελλάδα οφείλει να λάβει όλα αυτά υπόψη και παράλληλα να λύσει τα δικά της εσωτερικά θέματα.

Το κρατούν εύρημα για τους Eλληνες πολίτες είναι ότι περνούν «από τον φόβο μη νοσήσω, στον φόβο πώς θα ζήσω», με κυρίαρχο κοινό παρονομαστή τη λέξη/έννοια «γρήγορα». Αναζητούν από τους ηγέτες της χώρας ένα επιχειρηματικό σχέδιο τάχιστης εξόδου από το πηγάδι όπου βρισκόμαστε σήμερα στο φως που θα χαράζει μια καινούργια ημέρα.

Κάθε πολιτικός συμβολισμός/απόφαση που δείχνει ότι οι κρατούντες έχουν πάρει το μήνυμα είναι απόλυτα θετικά αποδεκτός. Το εργαλείο του ανασχηματισμού παραδοσιακά είναι τουλάχιστον ένας συμβολισμός προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο συγκεκριμένος δικός μας ανασχηματισμός ήταν α) κομματικο-πολιτικού χαρακτήρα, ώστε να προστατευτεί η δυνατότητα να γίνουν εκλογές όποτε υπάρξει ένα ξέφωτο υγειονομικό, οικονομικό και δημοσκοπικό χωρίς εσωτερικές έριδες και β) υψηλής χημείας μεταξύ υπουργών και πρωθυπουργού, ώστε να μη χρειάζεται ο τελευταίος να ταλαιπωρείται περισσότερο με τα διαδικαστικά συνεννόησης παρά με την ουσία υλοποίησης του εκάστοτε έργου.

Μένει να δούμε αν η νέα κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο «γρήγορα», στην αναδιάταξη της οικονομίας και φυσικά στην ευταξία του υγειονομικού.