Quantcast

Κοινωνία και ηγέτες

Οι πολίτες δεν θέλουν να ακούν ότι αυτό που βιώνουμε είναι μια «νέα κανονικότητα». Αγωνιούν να βρεθεί κάποιος να τους πει ότι πρόκειται για μια «νέα ιδιαιτερότητα» που αποτελεί διάλειμμα και όχι κάτι μόνιμο όπως η λέξη «κανονικότητα».

Η κοινωνία έχει ανάγκη κάποιος να βάλει σε τάξη τη μάχη που γίνεται μέσα τους ανάμεσα στη «συλλογική ασφάλεια» και στην «ατομική ελευθερία».

Ο πολίτης προσδοκά να υπάρξει από την κυβέρνηση μείωση στην ένταση της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και έναρξη ενημέρωσης για το τι θα γίνει με την «Οικονομία». Αναμένει έναν καθησυχασμό από την εκτελεστική εξουσία για το ότι «δεν κινδυνεύει η δουλειά του», βοηθώντας την εταιρεία του συμβολικά και ουσιαστικά να του παρέχει την ασφάλεια που του παρείχε το σπίτι του μέχρι σήμερα. Επιθυμεί διακαώς να μην του πληγωθεί η «υπερηφάνεια» που ένιωσε το τελευταίο διάστημα ως Ελληνας. Ο πολίτης αναμένει από την κυβέρνησή του θάρρος, ευθύνη, συλλογικότητα και αναστοχασμό σαν μια νέα ευκαιρία να ξαναχτιστεί η έννοια «η νέα Ελλάδα που παράγει με υψηλή ποιότητα». Θέλει να υπάρξουν και στην Οικονομία (όπως στον κορωνοϊό) προβλεψιμότητα, αποτελεσματικότητα, υπευθυνότητα, συναίνεση, συνεχής ενημέρωση και να τον δει και πάλι ως άνθρωπο και όχι ως αριθμό! Τέλος, απαιτεί δύο κορυφαίες έννοιες: αυθεντικότητα και αυθεντία.