Quantcast

Κοινωνικό-Πολιτική Βόμβα

Τα γεγονότα στην Μόρια είναι ένα πύον που έσκασε με τον πιο επικίνδυνο τρόπο. Αν αυτή η ιστορία πετύχει την οποιαδήποτε διασπορά ανθρώπων στην υπόλοιπη Ελλάδα θα καούν τα νησιά μας και πιθανότατα και άλλες περιοχές στην συνέχεια.

Πρόκειται για τρομερά εύφλεκτο φαινόμενο στην καρδιά της Ελληνικής Κοινωνίας. Το μεταναστευτικό ως Μεγάλο Πρόβλημα στη Χώρα εξελίχθηκε από το 2017 μέχρι σήμερα σε μια πορεία 13%, 12%, 19%, 18%(Δεκέμβριος 2018), 41%(Δεκέμβριος 2019) και 40%(Ιούνιος 2020). Σήμερα κατακτά την δεύτερη θέση ακριβώς μετά την Ανεργία(49%), ενώ βρίσκεται πάνω από την Υγεία, την Ανάπτυξη και τον Covid-19.

Ψηλότερα από τον μέσο όρο βρίσκονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ, της Ελληνικής Λύσης και η Αδιευκρίνιστη Ψήφος. Ένταση εμφανίζεται στις ηλικίες 35-64 ετών, μιας και οι μικρότεροι αγχώνονται εντονότερα για την Ανεργία και οι μεγαλύτεροι για την Υγεία. Την ίδια αγωνία δείχνει η Θεσσαλία/Ήπειρος και τα Νησιά Αιγαίου.

Οι «Συμπληγάδες» μέσα από τις οποίες πρέπει να περάσει η Ελληνική Κοινωνία και η Κυβέρνησή απαιτούν δύσκολες ισορροπίες α)Ηθική/Δικαιοσύνη, β)Αποφασιστικότητα, γ)Ταχύτητα, δ)Ευστροφία και ε)Νηφαλιότητα με κορωνίδα για άλλη μια φορά τον χειρισμό των «ξένων» φίλων μας οι οποίοι και εδώ πρέπει να πάρουν θέση.

Τελικά είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό πράγμα να είσαι το σύνορο της Ευρώπης με την Ανατολή.