Quantcast

Νέοι τεχνοκράτες

Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα βαθιά. Τα κομματικά επιτελεία προσπαθούν να σχηματίσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Αλλα κόμματα διαχειρίζονται κυρίως ισορροπίες ήδη υπαρχόντων στελεχών, άλλα κόμματα διαχειρίζονται κυρίως την ανάγκη τους για ανανέωση, και άλλα προσπαθούν να βρουν από το πουθενά στελέχη, διότι στο πολιτικό σκηνικό έχει ήδη δημιουργηθεί ένα πάρα πολύ μεγάλο «σούρτα φέρτα».

Οι προβολείς, βεβαίως, είναι στραμμένοι στο κόμμα της Ν.Δ., που καλείται να αντεπεξέλθει και στα δύο ταυτόχρονα: α) διαχείριση παλαιών στελεχών και β) ανανέωση με νέα τεχνοκρατικά και αξιόλογα στελέχη.

Και τα δύο έχουν τις δικές τους δυσκολίες, μιας και υπάρχουν παλαιά στελέχη που λειτουργούν ως βαρίδια του παρελθόντος και πυροδοτούν συνεχώς την ερώτηση «εσείς που μας φέρατε εδώ, θα μας βγάλετε κιόλας;» και αντίστοιχα νέα στελέχη που πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εκτός από την τεχνοκρατική δεινότητα και το πολιτικό «βακτήριο», που είναι σε θέση να φέρει κοντά τη «γνώση» τους με τη «θυμική» ανάγκη των πολιτών για ασφάλεια και κατανόηση.

Και ο κρισιμότερος τομέας ανανέωσης είναι ένας άξονας με στελέχη που μπορούν να βοηθήσουν στην προετοιμασία και στον μετασχηματισμό της χώρας με στόχο την ένταξή της στην ψηφιακή εποχή, που αποτελεί προϋπόθεση για την πολυπόθητη ανάπτυξη.