Υπάρχει και σε ταινία. Ο ανασχηματισμός έγινε αλλά το σύνθημα ήταν «πιο αποφασιστικά και γρήγορα η ίδια στρατηγική» ενώ οι πολίτες αναζητούν «αλλαγή στρατηγικής». Πρόσφατα έγιναν και αλλαγές στους γενικούς γραμματείς αλλά κουβέντα για «αλλαγή στρατηγικής». Κάποιος είναι πολύ «επίμονος κηπουρός» της στρατηγικής του.
Η ακρίβεια/αισχροκέρδεια/εισοδήματα δεν υποχωρεί από την πρώτη θέση, ως κεντρικό πρόβλημα της χώρας, τουλάχιστον ως αντίληψη στο μυαλό των Ελλήνων, με την υγεία να ακολουθεί.
Πειστική απάντηση για τα καρτέλ δεν έχει δοθεί. Γίνονται συζητήσεις με επιχειρηματικούς εκπροσώπους πίσω από κλειστές πόρτες για να υπάρξει εκεχειρία (όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες). Ωστόσο ουσιαστικές λύσεις δεν ακούγονται. Καταγράφονται μόνο «τζαρτζαρίσματα» με έκτακτες εισφορές αλλά και αυτές οι κινήσεις είναι «αντιβιοτικής» προσέγγισης. Θεραπεία μηδέν.
Στα μόνιμα θέματα ακρίβειας, προστίθενται και τα εκάστοτε συγκυριακά φαινόμενα π.χ. έξοδα διακοπών. Ας μην ξεχνάμε ότι τα Δ.Δ. (Διασκέδαση, Διακοπές) είναι ο τέταρτος πυλώνας ορισμού της μεσαίας τάξης μετά την α) Εννοια σπίτι/εστία, β) Μόρφωση των παιδιών και γ) Κατοχή κρίσιμων αγαθών διαρκείας.
Από την άλλη στην υγεία, πέρα από τα μόνιμα θέματα, γίνεται ένα ισχυρό επικοινωνιακό μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών για το ποιος θα είναι ο «κακός δράκος» και άρα ο ένοχος για τα προβλήματα. Το ανίκανο κράτος ή οι αχάριστοι γιατροί.
Ανασχηματισμός, ξε-ανασχηματισμός, γραμματείς, ξε-γραμματείς αν δεν μπει έστω και μία πινελιά αλλαγής στη στρατηγική της κυβέρνησης το 28,3% θα παραμένει μια μόνιμη σκιά.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
10/9/2024