Quantcast

Πύον

Η κατάσταση με το θέμα του εμβολιασμού «κακοφόρμισε» και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης είναι ενδείξεις «πύου» στον μηχανισμό λειτουργίας του συστήματος εμβολιασμού κυρίως, αλλά στην ουσία αναδεικνύει ότι ο τρόπος λειτουργίας του δημόσιου τομέα δεν διασφαλίζει κανένα στεγανό ορθής διαχείρισης των θεμάτων που του ανατίθενται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό συνέβη επειδή μείναμε σε παρατεταμένη αδρανή κατάσταση, προσπαθώντας σχεδόν παρακαλετά να εμβολιαστεί ο κόσμος. Την ίδια στιγμή η μεθοδολογία προτροπής ήταν το «πείθομαι» από ορθολογικά επιστημονικά στοιχεία. Ωστόσο, είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο Eλληνας «Δεν πείθεται» παρά μόνο ή «Εξαναγκάζεται» ή «Φοβάται» ή κυρίως «Εμπιστεύεται».

Το θέμα της εμπιστοσύνης, όμως, μετά από τόση χρονική ταλαιπωρία και βασανισμό, ενδέχεται να έχει χαθεί ή έχει γίνει πολύ δύσκολο, συνεπώς έχει απομείνει το όχι χονδροειδές «τζαρτζάρισμα / υποχρεωτικότητα», δηλαδή μέτρα που δείχνουν ότι επειδή κινδυνεύουμε όλοι σε επικίνδυνα σημεία, ας «υπάρχουν» σε αυτά μόνο εμβολιασμένοι.

Σημειώνεται ότι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αποδέχεται το 27% των πολιτών, την υποχρεωτικότητα σε ειδικές κατηγορίες αποδέχεται το 29% (σύνολο 56%) και το 41,5% δεν πιστεύει καθόλου στην υποχρεωτικότητα (Δ.Ξ./Δ.Α. 2,5%). Την ίδια στιγμή κατά της υποχρεωτικότητας είναι έντονα το ηλικιακό γκρουπ 35-54, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και η Αδιευκρίνιστη Ψήφος.

Ταυτόχρονα, πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες στους παραβάτες των διάφορων φορέων που εξέδωσαν πλαστά πιστοποιητικά.