Quantcast

Ταύρος ή νηφάλια έλξη

Το σύνολο της περιρρέουσας ατμόσφαιρας αποδεικνύει για άλλη μία φορά το πάρα πολύ ισχυρό EQ (Δείκτης Συναισθηματικής Νοημοσύνης) του Αλέξη Τσίπρα. Το EQ του αυτό προχωρά ακόμα πιο πέρα από το ίδιο το IQ του συγκεκριμένου αρχηγού. Το θέμα είναι ότι αυτό το EQ στα πλαίσια να είναι όλοι ευχαριστημένοι έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποτελέσει απειλή για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο τρομακτικά αντικρουόμενες δυνάμεις. Η πρώτη αποτελείται από επιμέρους ανθρώπους και δυναμικές που αναζητούν κάθε λογής αντισυστημική και επιθετική αντιπολιτευτική πολιτική γιατί πιστεύουν ότι η Ν.Δ. θα «σπάσει» με ισχυρά χτυπήματα «ταύρου» και τη χρήση «επαναστατικής» ρητορικής, με επιθετικούς προσδιορισμούς και ανελέητες επιθέσεις πάσης φύσεως.

Η δεύτερη αποτελείται από επιμέρους ανθρώπους και δυναμικές που αναζητούν τη μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ άρδην προς το Κέντρο, διότι εκεί είναι η «μαύρη τρύπα» του πολιτικού σκηνικού. Τι να κάνουμε τώρα, λείπει από τους Ελληνες του Κέντρου η αύρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Για αυτή την ομάδα το «μάντρα» τους δεν είναι οι «κουτουλιές του ταύρου» είναι η «νηφάλια αποπλάνηση». Η Ν.Δ. όσο τη χτυπάς συσπειρώνεται. Ενδεχομένως, η αποπλάνηση είναι η «αχίλλειος πτέρνα».

Στην ευθεία ερώτηση οι Ελληνες επιθυμούν σκληρότερη αντιπολίτευση (47%) και όχι ήπια, ωστόσο σε εναλλακτική ευθεία ερώτηση επιλέγουν αντιπολίτευση με προτάσεις για τη ζωή τους (62%) και όχι με επιθετικότητα. Προσοχή λοιπόν.