Quantcast

Θυμωμένοι Ελληνες, νηφάλιοι Τούρκοι

Η τουρκική ηγεσία, είτε από άποψη είτε επειδή πιέζεται από το εσωτερικό της χώρας, έχει πάντα «όρεξη» για καβγά με την Ελλάδα. Τα τελευταία, δε, χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το θέμα είναι, βεβαίως, ότι και οι δύο ηγεσίες (Ελλάδας και Τουρκίας) οφείλουν να λάβουν υπόψη και το πού βρίσκονται οι δύο λαοί.

Το 75% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών είναι Πολύ/Αρκετά Σοβαρές, ενώ το ίδιο πιστεύει το 60% των Τούρκων (15% μικρότερο), με στοιχεία Φεβρουαρίου 2021 από ταυτόχρονες έρευνες που «έτρεξαν» σε Ελλάδα και Τουρκία (διαΝΕΟσις - ΕΛΙΑΜΕΠ).

Την ίδια στιγμή, το 60% των Ελλήνων θα μπορούσε να έχει έναν Τούρκο για φίλο, ενώ ένα 74% των Τούρκων πιστεύει το ίδιο πράγμα (14% διαφορά). Το 84% των Ελλήνων πιστεύει ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές διαθέσεις κατά της Ελλάδας, ενώ μόνο ένα 49% των Τούρκων πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει επεκτατικές διαθέσεις εναντίον της Τουρκίας (35% διαφορά).

Τέλος, το 59% των Ελλήνων πιστεύει ότι μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επικρατήσει Διάλογος/Συνεννόηση, ενώ ένα 70% των Τούρκων πιστεύει το ίδιο πράγμα (11% διαφορά).

Η αιτία είναι η επιθετικότητα των Τούρκων, το αποτέλεσμα είναι οι Εξαγριωμένοι Ελληνες και από την άλλη, το γεμάτο σιγουριά απολαυστικό «πλατάγιασμα» των «ψυχικών γευστικών καλύκων» της Αυτοπεποίθησης των Τούρκων.