Quantcast

Το lifestyle του «δυτικού»

Ολα δείχνουν ότι οδεύουμε πραγματικά προς μια νέα αρχή για τη χώρα και τους πολίτες της. Αναπτύσσεται σιγά-σιγά μια αισιοδοξία που δεν μοιάζει με την περσινή, διότι τώρα υπάρχουν και τα εμβόλια.

Ταχύτατα, λοιπόν, το ενδιαφέρον όλων μετατοπίζεται για άλλη μία φορά στη ζωή μας κυρίως προς την οικονομική ανάπτυξη. Οι Ελληνες ήδη από το 2019 αναζητούν «Ισχυρή ανάπτυξη για όλους». Ποιοτικές δουλειές και όχι απλά δουλειές και πολλά άλλα.

Αναζητούν να διεκδικήσουν ξανά το «δυτικό» life style και μάλλον φαίνονται διατεθειμένοι να παραχωρήσουν μέρος από το... δουλεύω με το ραχάτι του «ανατολίτη». Χωρίς ωστόσο να τους αφαιρεθεί η σιγουριά ότι κάπου υπάρχει ένα άγρυπνο μάτι ενός καλού «ανθρώπου» που θα τους προστατέψει από κάποια ενδεχόμενη αδικία.

Φαίνεται ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να κινηθούν γρήγορα. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κινηθεί το ίδιο γρήγορα; Ενδειξη για την δική της ετοιμότητα/αποφασιστικότητα θα ήταν τρία κομβικά σημεία: α) Ανασχηματισμός με νέα άτομα και όχι ανακύκλωση υπαρχόντων, όπως ήταν ο προηγούμενος, β) καινοτόμες μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς και γ) σαφές πλάνο που θα πιάνει το νήμα από την αρχή και θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ με ανάλογη «λάμψη/έμφαση».

Για πρώτη φορά ένας δημιουργικός ανασχηματισμός είναι περισσότερο απαραίτητος από ποτέ και όχι απλά για διαχείριση αποτυχιών ή για τακτικούς πολιτικούς ελιγμούς.