Quantcast

To Μάτι του Θεού, της δικαιοσύνης και του κράτους

Η συντριπτική πλειονότητα των σπιτιών στο Μάτι πλήρωνε ΕΝΦΙΑ και κάθε λογής νόμιμα πάγια. Το κράτος, από την άλλη, ουδέποτε βελτίωσε δρόμους και συνθήκες διαβίωσης. Τα αδιέξοδα δρομάκια και οι στενωποί ήταν και είναι πάντα εκεί. Υπήρχε, δε, επί χρόνια έτοιμο σχέδιο για την περιοχή, το οποίο έφτανε μέχρι την Εφημερίδα της Κυβέρνησης και δεν δημοσιευόταν. Αυτή ήταν η περιρρέουσα γνώση και η ζωή των κατοίκων.

Και ξαφνικά, η περιοχή μετετράπη στις 23/7/2018 σε Σόδομα και Γόμορρα. Κάηκαν όλα. Ανθρωποι, περιουσίες, όνειρα και ηθικές. Ακούστηκαν όλα. «Γαϊδούρια άνθρωποι που χτίσατε στα ρέματα», «δολοφόνοι κρατικοί φορείς, που μας παρατήσατε μόνους και προσπαθήσατε να τα κουκουλώσετε κιόλας», «τιμωρέ Θεέ, που μας έστειλες τέτοια θεομηνία».

Και δεν έφταναν όλα αυτά. Μεταξύ ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών το 2019 (ενώ φαινόταν ότι η κυβέρνηση θα άλλαζε) βγήκε μέχρι και ένας φωτογραφικός νόμος π.χ. για την περιοχή Παππά/Λυκόρεμα, που προέβλεπε διαπλάτυνση κοίτης ρέματος από τα 20 στα 40 μέτρα, διαλύοντας ακόμα περισσότερο αθώες περιουσίες και ζωές, έτσι, χωρίς ένταξη του όλου πράγματος σε ένα συνολικότερο σχέδιο.

Δύο χρόνια, μετά οι πολιτικοί άρχοντες και δρώντες είναι ακόμα εδώ, οι άνθρωποι που κάηκαν είναι στο χώμα και οι περιουσίες στον «γάμο του Καραγκιόζη».