Quantcast

Χωρίς πεσμένες κορύνες

Είναι φανερό ότι οι Ελληνες πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές. Το έχουν δηλώσει και με άμεσο τρόπο, μιας και πλειοψηφικά επιθυμούν την εκλογική αναμέτρηση στο τέλος της θητείας της παρούσας κυβέρνησης. Το επιθυμούν, όμως, και έμμεσα διότι το 2018, σε αντίστοιχη χρονική απόσταση από τις εκλογές του 2019, η επιθυμία να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τότε θητείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε ποσοστό μόλις 31%.

Αυτή η σύγκριση δείχνει ότι καλά-κακά ας μην κουνάμε τα κεκτημένα, διότι πάνω-κάτω και εν πάση περιπτώσει η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι ό,τι χειρότερο μας έχει συμβεί.

Ωστόσο, αυτό δεν κάνει τη ζωή της κυβέρνησης πιο εύκολη για τον χειμώνα που έρχεται. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Κρύβει προσδοκίες «σωσμού» από τη λαίλαπα που όλοι διαισθάνονται ότι έρχεται.

Ενεργειακή ακρίβεια, ακρίβεια σε λοιπά προϊόντα, κερδοσκοπία, τρόμος μιας ενδεχόμενης επισιτιστικής κρίσης -που όλο και πιο συχνά ακούγεται στο εξωτερικό και, μάλιστα, σε μεγάλες χώρες- και βεβαίως το άγνωστο της υπόθεσης COVID-19 και η εξέλιξή της.

Φυσικά, όλοι έχουν ξεχάσει ότι η Ν.Δ., μετά τη νίκη της στις εκλογές του 2019, είχε να υλοποιήσει σωρεία έργων που ήταν συνδεδεμένα με μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη της Ελλάδας, τα οποία όμως πάνε «φρεναριστά».

Συνεπώς, τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης είναι κινήσεις «ζογκλέρ», χωρίς το δικαίωμα κατά τη διάρκεια της παράστασης να πέσει ούτε μία κορύνα κάτω.