Ζήτημα τιμής

Τελικά υπάρχει θέμα! Δεν μπορεί οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου της Λάρνακας, στην Κύπρο, να έχουν πετύχει να χρεώνουν 15 ευρώ το μοριακό τεστ εντοπισμού του κορωνοϊού (το γνωστό τεστ PCR) και εμείς στην Ελλάδα να έχουμε κατώτερη τιμή 47 ευρώ και μάλιστα μετά από διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους της αγοράς!

    Βέβαια, και στην Κύπρο, αν πας να κάνεις το τεστ αυτό σε κάποιο εργαστήριο ή φαρμακείο, η τιμή κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ. Αλλά και πάλι, τα 30 ή τα 40 ευρώ είναι χαμηλότερα από τις αντίστοιχες τιμές στην πατρίδα μας, αλλά και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία…

    Το έψαξα λίγο το θέμα και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι της αγοράς μού είπαν ότι στην Ελλάδα το κόστος του αντιδραστηρίου ξεκινά από τα 14 ευρώ και φθάνει μέχρι τα 38 ανάλογα με τον εξοπλισμό, ο οποίος δεν μπορεί να δοθεί πλέον με χρησιδάνειο, εξαιτίας μεγάλης ζήτησης, λόγω πανδημίας.

    Αν, δε, στα στοιχεία αυτά προσθέσεις -σύμφωνα με τους ειδικούς- το κόστος των εργατικών, την εφορία και το μη μισθολογικό λειτουργικό κόστος, απλώς η τιμή των 15 ευρώ δεν βγαίνει με τίποτα!

    Ομως, η πραγματικότητα είναι μία: Κάποιοι, παρά τις παραπάνω αιτιάσεις, έχουν πετύχει αυτό που φαινομενικά είναι ακατόρθωτο! Τιμή 15 ευρώ στο τεστ PCR!

    Αρα! Ή πάμε στους Κύπριους να μας πουν πώς το έκαναν, για να το κάνουμε και εμείς… Ή ζητάμε από κάποιες εταιρείες να μας τα χαρίσουν (το γιατί να μας τα χαρίσουν είναι άλλο θέμα, όχι της παρούσης). Ή να συνταγογραφούμε τα τεστ -όλα τα τεστ, όχι μόνο τα μοριακά- όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και να τελειώνουμε με την ιστορία αυτή.

   Βλέπει κάποιος άλλη λύση;