Quantcast

Με δόλωμα τον σκορπιό

Οταν ο Σεφέρης έγραφε «τα μυστικά της θάλασσας, ξεχνιούνται στ’ ακρογιάλια» δεν εννοούσε τη στημένη υπόθεση των «38» στον Εβρο ή την ευκολία με την οποία «αυταπατήθηκαν» κάποιοι στην Ελλάδα εξαιτίας του ανθρωπισμού ή του αντιπολιτευτικού τους οίστρου. Είναι βέβαιο ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση ως κραυγαλέα παγίδα που έστησαν κάποιοι για να πυροδοτηθεί πολεμική ανάφλεξη στον νότιο τομέα του ΝΑΤΟ, ανάμεσα σε δύο τυπικά μόνο συμμάχους.

Αυτοί που στρατολόγησαν τη συγγραφέα, influencer, ηθοποιό δήθεν απελπισμένη, που με το κινητό της τον Αύγουστο επικοινωνούσε με δημοσιογράφους και ζωντανά περιέγραφε πώς κατέληξε η μικρή Μαρία και πόσο υποφέρει η 70χρονη γιαγιά της, είναι προφανές ότι υποτιμούν την Ελλάδα και τη σοβαρότητά της σε τέτοιες υποθέσεις. Χρησιμοποίησαν μια κυρία που δεν μπήκε καν στον κόπο, ενώ έπαιζε τον ρόλο της στον Εβρο, να κρύψει από τις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις πόζες με τα κοσμήματα και τις ακριβές τσάντες, τα υπέροχα τοπία στην Κωνσταντινούπολη και τη Γερμανία.

Η de facto υποτίμηση της χώρας μας ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που έφυγε η δήθεν αναξιοπαθούσα-άτυπη επικεφαλής των 38 προσφύγων από το ΚΥΤ της Δράμας: Χωρίς η Ελλάδα να την προμηθεύσει με ταξιδιωτικά έγγραφα, η κυρία απομακρύνθηκε μέσα σε 48 ώρες «συνοδεία» δύο ανδρών. Το ερώτημα της σκοπιμότητας έχει προφανή απάντηση και όλες/όλοι οφείλουμε να τοποθετούμαστε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Αυτοί που στρατολόγησαν την κυρία δεν συγχωρούν λάθη.