Quantcast

Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή… Eurogroup!

Την περασμένη Δευτέρα, μόλις έξι μέρες πριν από τις εκλογές, οι καλοί μας εταίροι μάς ενημέρωσαν: Στις 8 Ιουλίου, την επομένη των εκλογών -ακριβώς την επομένη- συνεδριάζει το Eurogroup με θέμα: «Ελλάδα»! Μάλιστα, και σύμφωνα με την πηγή της ευρωζώνης που προέβη στην αποκάλυψη, το υπέροχο αυτό όργανο (Eurogroup) θα θέσει επί τάπητος την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε συνέχεια της τρίτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας. Ο λόγος; Η ίδια κοινοτική πηγή δεν θα μπορούσε να το διατυπώσει πιο κυνικά: «Ξέρουμε ότι έχετε εκλογές, αλλά θέλουμε να στείλουμε μήνυμα», ήταν τα δημοκρατικά του λόγια…

Φυσικά, δεν υπάρχει Ελληνας που δεν γνωρίζει ποιο ήταν, είναι και θα είναι το «μήνυμα» του Eurogroup: Λιτότητα και σεσημασμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, ξεπούλημα που βαφτίζεται «επενδύσεις», εργασιακός μεσαίωνας μέσω των «μεταρρυθμίσεων». Επομένως, το ενδιαφέρον βρίσκεται στην απροκάλυπτα ιταμή συμπεριφορά των καλών μας εταίρων. Γιατί, ούτε λίγο ούτε πολύ, τι μας λένε; «Ψηφίστε ό,τι θέλετε, κυβερνηθείτε από όποιον θέλετε, αλλά την επόμενη μέρα -την ακριβώς επόμενη μέρα- εμείς θα σας πούμε τι θα κάνετε και τι… θέλετε».

Ομως, ποιος, αλήθεια, επιτρέπει στους εταίρους μας να προβαίνουν σε αυτή την έκρηξη… σεβασμού προς την ελληνική εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία; Ποιος τους επιτρέπει να επιδεικνύουν το πόσο «λογαριάζουν» την ψήφο του ελληνικού λαού, αν όχι οι εδώ κυβερνητικοί συνεργάτες τους, όλων των αποχρώσεων και όλων των εποχών; Μιλάμε γι’ αυτούς που είτε θα κυβερνούσαν με «Ζάππεια», είτε θα κυβερνούσαν με «καταργημένα σε έναν νόμο, με ένα άρθρο, μνημόνια», αλλά την επόμενη μέρα των εκλογών κυβερνούν με το πραγματικό τους πρόγραμμα. Οχι αυτό με το οποίο ψηφοθηρούσαν και ψηφοθηρούν ενώπιον του ελληνικού λαού, αλλά με το πρόγραμμα που συνδιαμορφώνουν στα Eurogroup.