Μοιραία πάθη

Τι μπορεί να συμβεί, άραγε, όταν ο έρωτας ανατρέψει την ήρεμη και προβλέψιμη ζωή μιας καθώς πρέπει γυναίκας και, μάλιστα, μόνο για 24 ώρες;

Μια 42χρονη αριστοκράτισσα χήρα φτάνει στο Μόντε Κάρλο και επισκέπτεται το καζίνο. Την προσοχή της τραβάει ένας όμορφος νέος, που χάνει όλα του τα χρήματα και αποχωρεί απελπισμένος. Φοβούμενη ότι θα κάνει κάποια τρέλα, τον ακολουθεί και τελικά του σώζει τη ζωή, περνώντας μια νύχτα μαζί του. Αυτή η νύχτα, όμως, αλλάζει και τη δική της ζωή για πάντα.

 Ο Στέφαν Τσβάιχ (1881-1942), ένας εστέτ του πνεύματος, έγραψε την πολυδιαβασμένη αυτή νουβέλα το 1927, η οποία μεταφράστηκε στα ελληνικά 13 φορές και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστριες την Ινγκριντ Μπέργκμαν και την Ντανιέλ Νταριέ. 

Ο συγγραφέας-αφηγητής στήνει τη δράση στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον ενός ξενοδοχείου του Μόντε Κάρλο, δίνοντας μια μελαγχολική ατμόσφαιρα, με λαμπερή αφήγηση. Μια μοιχεία που σκανδαλίζει, ταράζοντας τη ραστώνη της μπουρζουάδικης συντροφιάς, είναι η αφετηρία για την ανέλκυση ενός μυστικού βαθιά καταχωνιασμένου στον χρόνο. Ενός «αμαρτωλού» έρωτα που διεμβόλισε, πριν από 24 χρόνια, τη ζωή μιας τακτοποιημένης αριστοκράτισσας. Αποστασιοποιημένη πλέον από πάθη, βρίσκει την ευκαιρία να αφηγηθεί την ιστορία της ζωής της.

Το έργο «Είκοσι τέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας» κάνει πρεμιέρα στο «Θησείον - ένα Θέατρο για τις Τέχνες» στις αρχές Μαρτίου.

Πρωταγωνιστεί η εξαιρετική Ιωάννα Μαυρέα. Μαζί της οι: Γιώργης Βασιλόπουλος, Ολυμπία Σκορδίλη, Αρης Νινίκας. 

Δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή. Η παράσταση επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.