Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Γ. Αυτιάς: Απαραίτητη η συνέχιση του Ταμείου Ανάκαμψης

Στη συνέχιση του Ταμείου Ανάκαμψης πέραν του 2026, αναφέρθηκε, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Γώργος Αυτιάς.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης αποδείχθηκε ένα εξαιρετικό οικονομικό εργαλείο, που βοήθησε αρκετές χώρες της ΕΕ να βελτιώσουν τους δείκτες της οικονομίας τους και να βοηθήσουν τους πολίτες τους», τόνισε ο κ. Αυτιάς, προσθέτοντας ότι «η πατρίδα μου, η Ελλάδα, πρωταγωνιστεί στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων όσον αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης».

«Αρκετά κράτη φοβούνται ότι το 2026 σταματάει η χορήγηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να συνεχιστεί η παρουσία αυτού του Ταμείου, είτε με αυτόν τον τρόπο, είτε με την ένταξή του στο επικείμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο».

«Έτσι, θα ωφεληθούν οι χώρες, οι κοινωνίες και οι πολίτες», είπε, καταλήγοντας, ο κ. Αυτιάς.