Οι ακροατές του RealFM ρωτούν για τη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας
Tο MyRealEurope απαντά

Μαργαρίτης Σχοινάς εναντίον European Super League (audio)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδρίασε σε Ολομέλεια έως τις 25 Νοεμβρίου. Αυτή η αφορμή ήταν χρήσιμη, εκτός άλλων, για να διεξαχθεί εκτενέστερα στο θέμα της European Super League και γενικότερα στο αθλητικό μοντέλο που σκοπεύει να προωθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε λάβει θέση κατά του εγχειρήματος που εμπνεύστηκαν οι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της «Γηραιάς Ηπείρου». Το έκανε μέσα από μια ανακοίνωση, στην οποία τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενθαρρύνει ένα πιο δίκαιο μοντέλο που θα ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της Ε.Ε. για ένταξη και ισότητα.

Κατά την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είπε: «στα 14 μου είχα την ευκαιρία να πάω να δω την αγαπημένη μου ομάδα, τον Άρη Θεσσαλονίκης, να παίζει με τη Σεντ Ετιέν, δύο χρόνια αργότερα με τη Μάντσεστερ Σίτι, ακόμη και με την Ατλέτικο Μαδρίτης».

«Αυτό συμβαίνει», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς, «επειδή έχουμε αναπτυχθεί σε ένα μοντέλο στο οποίο όλοι έχουν ευκαιρία σε ένα ανοιχτό και αξιοκρατικό σύστημα, που παρέχει ευκαιρίες στους πάντες. Αυτό είναι το μοντέλο στο οποίο πρέπει να βασίζονται τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για να φιλοδοξούν τις ίδιες εμπειρίες και τις ίδιες αξίες», κατέληξε ο κ. Σχοινάς.